Concert

Havelaar, Cruijff & de Rosenkavalier

foto: tivolivredenburg
  1. Concertenchevron right
  2. Havelaar, Cruijff & de Rosenkavalier

Max Havelaar, Johan Cruijff en De Rosenkavalier. Op het eerste gezicht hebben deze drie bekende persoonlijkheden niets met elkaar gemeen. Maar in de muziek versmelten verschillen en is alles mogelijk.

Muziek is tijdkunst. Ze klinkt in de tijd en roept verleden en toekomst in ons op. De gevleugelde uitspraak van Amsterdamse voetbalgod in Barcelona, Johan Cruijff luidde: ‘en un momento dado’ dat (te) vrij vertaald ‘op een gegeven moment’ moest betekenen.

Dat gegeven moment was op zondag 26 juni 2022, toen Calefax en Harmonie St. Michael van Thorn klankwerelden lieten samenvloeien. Klanken waarin oud en nieuw, historische en utopische werelden elkaar ontmoeten in een wervelend programma met een hoofdrol voor symfonische, poëtische en harmonische composities en waarin de virtuositeit van beide ensembles volledig tot uitdrukking komt. Muziek als een gegeven moment waarin toekomstige herinneringen worden geboren. Harmonische klankkunst in optima forma met een wereldpremière van nieuwe Nederlandse muziek als opening.

bron: Harmonie St. Michaël van Thorn

Speellijst is niet beschikbaar.

Opnamedatum

zondag 26 juni 2022

Omroep

NTR

Componisten

Gyorgy Ligeti, Richard Strauss, Marijn Simons, Christóbal Halffter, Johan de Meij

Uitvoerenden

Erik Somers (Arrangeur), Jos van den Braak (Arrangeur), Ivan Meylemans (Dirigent)

Ensembles

Harmonie St. Michaël van Thorn, Calefax & Harmonie St. Michaël van Thorn

Tijdperken

Nieuwste muziek, Midden/laat twintigste eeuw, Romantisch

Locatie

TivoliVredenburg, Utrecht

Ster advertentie
Ster advertentie