Het Zondagochtend Concert

AVROTROS - Het Zondagochtend Concert is een serie concerten met toegankelijke muziek, op zondag om 11.00 uur rechtstreeks vanuit het Concertgebouw in Amsterdam.

Het Zondagochtend Concert

Zondag 23 december 2018, 11:00 - 12:15

Het Zondagochtend Concert AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Radio Filharmonisch Orkest
Groot Omroepkoor
Leonardo García Alarcón, dirigent
Elsa Benoit, sopraan
Sebastian Kohlhepp, tenor
Daniel Schmutzhard, bas

1. J. Haydn – Die Schöpfung (hoogtepunten)

Rechtstreeks vanuit de Grote Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam
Die Schöpfung

Haydn 
‘Denkend aan God kan ik alleen vrolijke muziek schrijven’, zei Haydn. Inderdaad is Die Schöpfung voor alles verheffend en louterend. En daarmee prima geschikt voor de kersttijd. Dat vond Haydn zelf ook. Hij voerde het oratorium twee keer uit als kerstkado voor de Weense Tonkünstler Societät. Met de opbrengst bezorgde hij families van arme musici ook mooie feestdagen.

Groot Omroepkoor 
Het Groot Omroepkoor zingt deze ochtend hoogtepunten uit Haydns Die Schöpfung, onder leiding van de Argentijn Leonardo García Alarcón. Hij leerde het werk van Haydn als kleine jongen kennen via de dansleraar van zijn zusje. Nu is Haydn, naast de grote barokcomponisten, een leidraad in zijn loopbaan. Als solist hoort u onder meer de veelgevraagde Duitse tenor Sebastian Kohlhepp. Adam en Eva worden verklankt door respectievelijk Daniel Schmutzhard en Elisa Benoit.

Die Schöpfung

App de studio

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement