Het Zondagochtend Concert

AVROTROS - Het Zondagochtend Concert is een serie concerten met toegankelijke muziek, op zondag om 11.00 uur rechtstreeks vanuit het Concertgebouw in Amsterdam.

Het Zondagochtend Concert

Zondag 18 november 2018, 11:00 - 12:15

Het Zondagochtend Concert AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Radio Filharmonisch Orkest
Dmitri Slobodeniouk, dirigent

1. P.I. Tsjaikovski – Romeo en Julia, fantasie-ouverture
2. S. Prokofjev – Delen uit 'Assepoester', op.87

Rechtstreeks vanuit de Grote Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam.
Romeo, Julia en Assepoester

Tsjaikovski’s Romeo en Julia
De liefde met al haar ups en downs vormde een constante inspiratie voor Tsjaikovski. Die inspiratie wordt gesublimeerd in zijn fantasie-ouverture Romeo en Julia. Een verboden liefde bloeit op, maar blijkt uiteindelijk fataal… Het Radio Filharmonisch Orkest heeft vandaag de Russische dirigent Dmitri Slobodeniouk te gast. De BBC prees hem om zijn krachtige doch intelligente benadering.

Prokofjevs Assepoester
Anders dan Tsjaikovski’s liefdesverhaal loopt Prokofjevs Assepoester wél goed af. In de suite wilde de componist naar eigen zeggen de poëzie van de liefde verklanken. ‘Het sprookje leverde voor mij als componist fascinerende problemen op. De magische sfeer rondom de goede fee, de twaalf dwergen die om middernacht uit de klok springen….’ En natuurlijk de dansen op het bal, en de wilde reis naar huis per pompoen. Allemaal zijn ze terug te vinden in Prokofjevs muziek. Tsjaikovski en Prokofjev: een zondagochtend vol fantasie en romantiek.

Romeo, Julia en Assepoester

App de studio

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement