Meer NPO

Vrije Geluiden Zaterdag en zondag om 23:00 uur

STER Advertentie

Nu nagenoeg alle festivals zijn afgelast is het mooi om te lezen dat sommige kleinere festivals toch een vorm hebben gevonden om de activiteiten wèl te laten plaatsvinden. Het Festival Via Musica in de Noordoostpolder bijvoorbeeld. Met minder publiek dan gebruikelijk, maar wel met in een bijzondere vorm: op zaterdag 8 augustus kun je per fiets of auto een rondtocht maken langs vier concerten op evenzoveel locaties.

Startpunt is Emmeloord, waar violist David Rabinovich en organiste/klaveciniste Marion Boshuizen werk van Johann Sebastian Bach zullen spelen. Daarna volg je per fiets of auto een route langs Kraggenburg, Ens en Marknesse - nadat je hebt gekozen voor één van de drie mogelijke routes, waarbij een maximum geldt van 25 deelnemers per route.

In Kraggenburg wordt middeleeuwse muziek gespeeld en gezongen door het Aventure Ensemble. En Ens heeft het Dianthus Strijktrio werk van onder meer Anton Webern. En in Marknesse brengt vocaal ensemble Capella Sancta Maria werken uit de Renaissance.

Het wordt prachtig weer komend weekend, maar wil je liever thuis kijken en luisteren? Kan ook, er is een (betaalde) live stream, die gepresenteerd wordt door ‘onze’ Sander Zwiep.

Alle informatie, ook over de concerten op vrijdag 7 augustus en de concerten later dit jaar, vind je op > de website van Via Musica!