Presentator

Wilfred Kemp

  1. Presentatorenchevron right
  2. Wilfred Kemp
Wilfred Kemp werd geboren op 25 november 1960 in Willeskop. Wilfred studeerde Theologie aan de Katholieke Theologische Universiteit van Amsterdam en was zeven jaar lang pastoraal werker in De Bilt/ Bilthoven. Midden jaren negentig maakte Wilfred de overstap naar de media. In 1994 ging hij parttime en in 1995 fulltime aan de slag bij het tv-programma Studio RKK, eerst als redacteur en later als verslaggever. Van 1996-1998 werkte hij als verslaggever bij het tv-programma Kruispunt.

Van 1999-2003 presenteerde Wilfred het KRO-programma Tussen hemel en aarde, een programma waarin hij met bekende Nederlanders sprak over God, lot en gebod. Van 1999 tot januari 2005 presenteerde hij wekelijks het programma Studio RKK, Ziel en zo, een licht informatief programma waarin bekeken werd welke invloed geld, seks, stilte maar ook zingen, tuinieren en koken kunnen hebben op je ziel.

In 2005 presenteerde Wilfred het KRO-programma Kiest u maar!, een spelprogramma gebaseerd op de Tien Beloften-campagne van de KRO. In 2012, 2013 en 2014 maakte Kemp de serie De weg naar Santiago, waarin hij pelgrims onderweg naar Santiago de Compostela volgde. Op dit moment presenteert Wilfred Kruispunt TV, Zin in Weekend! op NPO Radio 5 en elke zondagmorgen is hij te horen in Tussen Hemel en Aarde op NPO Klassiek.

"Al bijna 25 jaar is eerst KRO, later KRO-NCRV mijn thuis. Het is een voorrecht voor deze bezielde omroep te mogen werken. Programma's hebben diepgang, willen verbinden en gaan voorbij aan de waan van de dag".