Vandaag viert de Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis haar 150e verjaardag. Het is de oudste musicologische vereniging ter wereld. De vereniging is in 1868 opgericht door de Amsterdamse arts en muziekliefhebber Jan Pieter Heije. De hele week wordt feest gevierd. Er zijn symposia en concerten en musicoloog Rudolf Rasch, schreef een boek “Muziek in de Republiek” dat vandaag uitkomt.
MEER INFORMATIE 

‘Parels uit de Polder’ door Kamerkoor Venus
Vandaag viert de Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis (KVNM), de oudste musicologische vereniging ter wereld, haar 150ste verjaardag. Voor het Utrechtse kamerkoor Venus aanleiding om een programma samen te stellen onder de titel ‘Parels uit de Polder.’ Vier eeuwen Nederlandse koormuziek, waaronder het eerste werk dat door het KVNM is uitgebracht: Regina Coeli van Sweelinck. Woensdag in de Lutherse Kerk in Utrecht. Het koor staat onder leiding van dirigent Krista Audere.

Woe 21 nov om 20.15 in Lutherse Kerk, Utrecht
MEER INFORMATIE

Festival Sacred Songs
Zaterdag begint in Den Haag het Festival Sacred Songs. Het festival duurt een maand. Spirituele muziek uit alle windstreken. Openingsconcert morgen om 20.30 in Nieuwe Kerk met verschillende zangers en het Amsterdam Andalusisch Orkest en o.l.v. Monica Akihary

Vanaf morgen t/m 16 december op verschillende locaties in Den Haag.
MEER INFORMATIE

Mystieke Vrouwen Festival
Utrecht, 16 t/m 25 november
MEER INFORMATIE

Iris Hond met haar voorstelling ‘Bewogen’
Tot en met eind december
MEER INFORMATIE

Rossini.nu
Vrijdag gaat de muziektheatervoorstelling Rossini.nu in première, een voorstelling over de laatste levensfase van Rossini. Don Duyns schreef het verhaal.

Tot en met 25 nov nog in Delft en Amsterdam
MEER INFORMATIE

Hildegard opera
Componist Steven Kamperman schreef de opera ‘Hildegard’ met als ondertitel: powervrouw uit de 12e eeuw.
Tot en met 1 december te zien in het hele land.
MEER INFORMATIE

La Cicala
Ensemble La Cicala bestaat uit blokfluitiste Inês D’Avena en klavecinist Claudio Ribeiro. Het ensemble speelt voornamelijk onbekend repertoire uit de Napolitaanse barok. Het duo heeft inmiddels 2 cd’s gemaakt en toert door Nederland. Op het programma: werken van onder meer Händel, Mancini, Scarlatti en Corelli.  

Za 15 dec om 14.00, TivoliVredenburg, Utrecht
Zo 16 dec om 14.00, Muziekgebouw aan ’t IJ
Meer informatie

Orfeo (8+) 
Dat opera niet alleen voor volwassenen is, bewijst de Nederlandse Reisopera met de voorstelling Orfeo (8+).  Special voor jonge kinderen dus (en hun ouders en grootouders). Morgen in Rotterdam in Werkplaats Walhalla.We hebben het natuurlijk over Monteverdi’s opera Orfeo.  Het verhaal van een beroemde zanger die ontroostbaar is als zijn geliefde Eurydice sterft en hij haar koste wat het kost terug wil halen uit de onderwereld. Zangers Bart Sietsema en Merlijn Runia spelen alle rollen in voorstelling.  Morgen dus in Rotterdam, tot en met begin december door het hele land te zien. 

Tot en met december
MEER INFORMATIE

Ud-festival
Tot eind november concerten in Amsterdam, Den Bosch, Den Haag, Rotterdam en  Utrecht. 
MEER INFORMATIE

 

 

App de studio

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement