STER Advertentie

Vioolduo met bijzonder programma

Morgen in de Achterhoek, in Zelhem het vioolduo Maria Milstein en Mathieu van Bellen. Twee topsolisten die elkaar vonden in de muziek én in de liefde.Met duo’s van Sergei Prokofiev, Henrik Gorecki en Eugène Ysaye.

Zo 23 febr. 20.00 De Brink Zelhem

MEER INFORMATIE

Keiko Shichijo speelt eigentijdse pianomuziek

Een van de oudste Nederlandse podia voor de nieuw gecomponeerde muziek is Galerie Marzee in Nijmegen. Morgenmiddag treedt er op de Japanse pianiste Keiko Shichijo. Zij speelt werken van een pionier van toen: Morton Feldman en zijn leerling Tom Johnson en van de Amerikaanse Bunita Marcus. Van haar: ‘Julia’, wat is gebaseerd op een song van John Lennon.

Zo 23 febr. 16.00 Galerie Marzee Nijmegen

MEER INFORMATIE

Monteverdi-dag in Utrecht

Muziek van Claudio Monteverdi voor koningen en kardinalen, zangers en instrumentalisten door een keur aan musici. Overdag treden op klavecinist Yoann Moulin, barokvioliste Eva Saladin en Le nuove Musici olv. Krijn Koetsveld. En ‘s avonds Cantar Lontano o.l.v. Marco Mencoboni, die zijn Selva morale e spirituale uitvoeren. Dat laatste concert wordt zondagavond 1 maart uitgezonden op deze zender.

Zo 23 febr. de gehele dag en avond in Tivoli Vredenburg

MEER INFORMATIE

Leden van Capella Amsterdam en het Amsterdams Andalusisch Orkest laten overmorgen, zondag - eenmalig -  een selectie horen uit de liederenverzameling Cantigas de Santa Maria.
Zo 23 feb om 20.00 uur, Podium Mozaïek in Amsterdam
MEER INFORMATIE

Izaline Calister en Thijs Borsten
‘Het eiland van mijn vader’ is te zien volgende week zaterdag in het Zaantheater in Zaandam. 
10 mei in Amsterdam en 15 mei in Hengelo.
MEER INFORMATIE

Wereldmuziektip Zweedse folklore en Argentijne tango
Morgen in de Grote kerk in Vlaardingen is een speciaal concert, met Zweedse muziek, ter herinnering aan de voedselhulp van het Zweedse Rode Kruis, tijdens de hongerwinter 75 jaar geleden. Eind januari 1945 arriveerde in Delfzijl twee Zweedse voedselschepen met in totaal zo’n 4000 ton aan levensmiddelen en medicijnen. In het dubbelconcert morgen speelt het Vlaardingse Tango Extremo naast de Zweedse band Kaja. Kaja speelt een mix van klassieke muziek en Zweedse folklore. De violiste van de band was in 2015 ‘Artist of the Year’ in Zweden.

Za om 22 feb om 20.30 in Grote Kerk, Vlaardingen
MEER INFORMATIE

‘De familie van Niellie in alle staten’  6+
Theatergroep Kwatta uit Nijmegen komt zondag met hun theatervoorstelling ‘De familie Van Niellie in alle Staten’ naar Groningen.  
De Familie van Niellie is een kersvers samengesteld gezin dat allerlei avonturen beleeft. In deze voorstelling reizen ze naar Amerika, want vader Theo is uitgenodigd voor een Uitvinderscongres. Maar al op het vliegveld van New York raakt het gezin elkaar kwijt en zetten ze alles op alles om elkaar terug te vinden. Avontuurlijk muziektheater voor de hele familie (vanaf 6 jaar) bomvol liedjes, met muziek van componist Rogier Bosman, bekend van de theatergroep Wereldband. 

Zo 23 feb om 14.30 in de Stadsschouwburg, Groningen
Ma 24 feb om 14.30 in Musis, Arnhem
MEER INFORMATIE

Reinbert de Leeuw 
Dit weekend aandacht op Radio 4 en NPO2Extra voor dirigent, pianist en componist Reinbert de Leeuw, die vandaag precies een week geleden overleed. Zaterdag - vanaf ongeveer 16.40 uur - spreekt collega Hans Haffmans in een studioversie van het Matinee Café met Thea Derks, auteur van het boek "Reinbert de Leeuw, Mens of Melodie" uit 2014. 

En zondagmiddag is er een speciale uitzending op NPO2Extra. Met onder meer om 12.00 uur het interview dat Hans Haffmans in 2017 had met De Leeuw in diens appartement in Amsterdam. Het was een indringend en persoonlijk gesprek waarin het hele leven van de Leeuw langskomt, geïllustreerd met fragmenten uit zijn carrière van bijna zestig jaar. Regisseur Joost Honselaar maakte een film van deze ontmoeting.

Monteverdi-dagen Groningen, Utrecht, Amsterdam
resp. 21, 22 en 23 februari
met optredens van onder meer Eva Saladin (viool) en Johannes Keller (klavecimbel)
MEER INFORMATIE

Die Frau ohne Schatten
Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van Yannick Nézet-Séguin
zondag 23 feb, 14:15 - 18:30 u, De Doelen, Rotterdam
MEER INFORMATIE

Sprookjesvertellers
Klarinettist Jörg Widmann, altvioliste Tabea Zimmermann en pianiste Annika Treutler
zaterdag 22 februari, 20.00 u
kleine zaal van het Amsterdamse Concertgebouw
|MEER INFORMATIE

Grote Archipel: zo heet het zesdelige stuk dat Daan Manneke schreef. Hij droeg elk deel op aan een andere pianist met wie hij een speciale band voelt: Kelvin Grout, Jelena Bazova, Daniel Kramer, Geoffrey Madge, Hannes Minnaar en Ralph van Raat. Die laatste vertolkt het werk aanstaande vrijdag in zijn eentje.

Vrij 21 feb om 20.00 in de Doelen, Rotterdam
MEER INFORMATIE 

De Bezetting Speelt met Thomas Beijer
Pianist Thomas Beijer en Alexander van Eerdewijk, hoboïst van De Bezetting Speelt, zijn goede vrienden en geven zaterdag een concert in het Van Cappellenhuis in Cappelle a/d IJssel. Op het programma twee componisten die ook goed bevriend waren: Francis Poulenc en Manuel De Falla. Poulenc schreef zijn Trio dan ook voor De Falla. Bij de uitvoering hiervan worden beide musici vergezeld door fagottiste Annet Karsten. 

Za 22 feb om 20.00 in Van Cappellenhuis, Cappella a/d IJssel
MEER INFORMATIE

Andriessenfestival
Orkest de ereprijs is het ‘instrument van levende componisten’, zeggen ze zelf. Het orkest gaf en geeft talloze opdrachten voor nieuwe werken in uiteenlopende bezettingen. Aanstaande zaterdag is er in Musis in Arnhem een festival rondom Louis Andriessen

Za 22 feb van 19.30-23.30: Andriessenfestival in het Stadhuis van Arnhem.
MEER INFORMATIE

Der blaue Engel
De getalenteerde zussen Maria en Anuschka Pedano spelen met het Ciconia Consort. Op het programma werken uit het Duitsland en Frankrijk van de jaren '20.

Zaterdag 22 februari, 20.15u - Nieuwe Kerk, Den Haag
Zondag 1 maart, 11.30u - Odeon, Zwolle
Vrijdag 13 maart, 20.15u - De Doelen, Rotterdam
Zaterdag 14 maart, 20.15u, Concertzaal Wilem Twee, Den Bosch
MEER INFORMATIE

Opera Vlaanderen met Der Schmied von Gent
Opera Vlaanderen breng een verrassende productie van Franz Schrekers laatste opera Der Schmied von Gent. Het werk raakte kort na de wereldpremière op 29 oktober 1932 in de vergetelheid, evenals componist Schreker zelf. De première van deze nieuwe productie was afgelopen zondag in Antwerpen. De Oostenrijkse componist Franz Schreker was begin twintigste eeuw één van de meest gespeelde operacomponisten in het Duitstalige deel van Europa.

Der Schmied von Gent is gebaseerd op een verhaal van de Belgische auteur Charles De Coster. Het draait om Smee, de machtigste smid in Gent, die door zijn verleden als vrijheidsstrijder en geus in de problemen komt, maar door de duivel een uitweg geboden krijgt.
Het Symfonisch Orkest en Koor van Opera Vlaanderen staat onder leiding van Alejo Pérez. 

Der Schmied von Gent is tot en met 1 maart nog te zien in Antwerpen en Gent.
MEER INFORMATIE 

Dominic Seldis
Contrabassist, dirigent (en jurylid bij Maestro) Dominic Seldis gaat het theater in met zijn eigen show: "Music, Maestro!" Met 9 topmusici speelt hij zijn favoriete klassieke muziek, jazz en filmmuziek.

Van 15 januari t/m 29 maart in Nederland
Meer informatie