Nieuwe cd van pianist Caspar Vos: Restart. Met muziek van de Catalaanse componist Frederic Mompou.
Zondag speelt Caspar in Voorst
En volgende week vrijdag om 20.15 is de cd-presentatie in de Amstelkerk in Amsterdam. Toegang is gratis
MEER INFORMATIE

Jules van Hessen en het Maestro Jules Orkest
Volgende week dinsdag om 20.15 in Muziekgebouw Eindhoven
en zaterdag 6 april in Concertzaal Tilburg
MEER INFORMATIE

Petite Messe Solennelle van Rossini
Bij Rossini denken we al snel aan zijn komische opera’s. Maar hij componeerde ook een mis: Petite Messe Solennelle. Het originele werk was voor twaalf zangers, twee piano’s en harmonium, op zijn zachtst gezegd een wonderlijke combinatie. Rossini noemde het werk een péché de vieillesse – een ‘zonde van de oude dag’ – hij was al dertig jaar eerder gestopt met het componeren van opera’s. De mis was overigens niet bedoeld voor de kerk, maar voor de Parijse salons. Zondag wordt het werk uitgevoerd door onder andere Het Concertkoor Breda, solisten, accordeonist Vincent van Amsterdam en pianist Ben-Martin Weyand. Het begint om 15.00 uur in de Sint Laurentiuskerk in Breda

Zo 24 maart om 15.00 in Sint Laurentiuskerk, Breda
MEER INFORMATIE 

Babyconcert in Haarlem
Een concert met muziek speciaal voor de allerkleinsten (0-2 jaar). Dat kan komende zondagmorgen in Theater Merlijn in Haarlem. Het Duo Spanyolo met zangeres Lisa Verhaeghe en gitarist Joost Spanjerberg spelen kinderliedjes maar ook klassieke hits als Die Forelle van Schubert of Guten Abend, guten nacht, van Brahms. Tijdens de concerten kunnen de kleintjes rondkruipen of lekker op schoot luisteren. Stilzijn hoeft natuurlijk niet en als ze honger krijgen kunnen ze gewoon drinken.

 

Zo 24 maart om 10.00 in Theater Merlijn, Haarlem
MEER INFORMATIE

Yannick Nezet-Seguin even terug bij Rotterdams Philhamonisch Orkest
Yannick Nézet-Séguin is even terug bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, ditmaal als eredirigent. Hij dirigeert het orkest en het Chor des Bayerischen Rundfunks, morgen en overmorgen in De Doelen. Op het programmama Totenfeier van Mahler: oerversie van zijn Tweede Symfonie. En een zeldzame uitvoering van Sjostakovitsj’ aangrijpende Dertiende Symfonie met operazanger Mikhail Petrenko. 

Vrij 22 maart om 20.15 in De Doelen, Rotterdam
MEER INFORMATIE

Orkest van het Oosten met trompettist Bert Langenkamp
Trompettist Bert Langenkamp vertrok ooit uit Overijssel en eindigde bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Nu keert hij even terug naar zijn geboortegrond voor een reeks concerten met het Orkest van het Oosten, met onder andere Haydns Trompetconcert. Verder nog muziek van Mozart, Beethoven en Schubert. De jonge Italiaanse dirigent Leonardo Sini leidt het orkest, morgen in Hardenberg. Daarna nog in Rijssen en Goor. 

Za 23 maart om 20.00 in Parkgebouw, Rijssen
Woe 3 april om 20.00 in Reggehof, Goor
MEER INFORMATIE

Weesp Chamber Music Festival
Vanaf morgen tot en met zondag staat Weesp in het teken van kamermuziek tijdens het Weesp Chamber Music Festival. Het festival neemt je mee naar het Parijs in het Fin de siècle (rond 1900). Op het programma staan kamermuziekwerken van Debussy, Françaix, Ravel, Messiaen, Chausson... Alle concerten vinden plaats in de Van Houtenkerk in Weesp. 

Wo 20 maart t/m zondag 24 maart  - Weesp Chamber Music Festival
MEER INFORMATIE

Laurens Woudenberg bij het Zeeuws Orkest
Laurens Woudenberg is solohoornist van het Koninklijk Concertgebouworkest. Deze week een glansrol bij het Zeeuws Orkest. Hij speelt namelijk de solopartij in het 4e Hoornconcert van Mozart. Mozart schreef het werk voor zijn vriend Joseph Leutgeb. Verder op het programma: de 35e symfonie (Haffner ) van Mozart en de Tweede symfonie van Brahms.  Het Zeeuws Orkest staat onder leiding van dirigent Ivan Meylemans.

Vrijdag 22 maart 20.00 in Theater de Mythe, Goes
Zaterdag 23 maart om 20.00 in Zeeuwse Concertzaal, Middelburg
MEER INFORMATIE

Pieter van Loenen
Zondag 24 maart om 11.30 in Theater aan het Vrijthof
Tournee tot en met 10 april

Bach - Chaconne uit Partita voor viool nr. 2, BWV 1004
Bartók - Sonate voor viool
Jan-Peter de Graaff - Sonate voor viool, e.a.
MEER INFORMATIE

Anne Azéma en Shira Kammen
De Franse sopraan Anne Azéma heeft zich gespecialiseerd in middeleeuwse muziek en muziek uit de renaissance en barok. Samen met Shira Kammen geeft zij deze week concerten in Nederland. Woensdag is het eerste concert in Maastricht. Tijdens de concerten staat de vrouw centraal. “Het is niet zo zeer een programma over vrouwen in muziek, gaat het eerder over de vrouwelijke stem in deze teksten en muziek,” aldus Anne Azéma. Op het programma staan werken van onder meer de 13e eeuwse troubadour Thibaut de Champagne en Jean de Flagy. 

Vrijdag 22 maart, 20.15u – Penninckshuis, Deventer
Zaterdag 23 maart, 16.00u – Kasteel Ammersoyen, Ammerzoden
Zondag 24 maart, 14.30u – Koetshuis van Kasteel Amerongen, Amerongen

Flamencogitarist Jeff Heijne en celliste Mascha van Nieuwkerk
En volgende week vrijdag in het Beauforthuis in Austerlitz.
MEER INFORMATIE

De Nederlandse Reisopera brengt de musical A Little Night Music van Stephen Sondheim op de planken. De grote cast van 17 zangers bestaat uit een mix van klassieke stemmen en musicalzangers. Een van de hoofdpersonages is de 18-jarige Ann Egerman die wordt gezongen door de sopraan Laetitia Gerards.

Het Gelders Orkest olv. Ryan Bancroft
Tournee 16 maart t/m 9 april Enschede, daarna in Amsterdam, Assen en Arnhem
MEER INFORMATIE

NBE met Das Lied von der Erde
Leonard Bernstein noemde Das Lied von der Erde Mahlers ‘greatest symphony’. En het Nederlands Blazersensemble gaat er vanaf donderdag mee op tournee. Zang is er van Christianne Stotijn en Marcel Reijans. Das Lied von der Erde bezingt het leven en de dood aan de hand van een ode aan de natuur. 

De première is vrijdag in Tilburg. Daarna nog in het hele land.
Vrij 15 t/m do 28 maart
MEER INFORMATIE 

De ‘Tranen van Maria’, een multidisciplinaire voorstelling in het teken van de verbindende rol van vrouwen. Met het Stabat Mater van Pergolesi.
Met Johannette Zomer (sopraan), Cécile van de Sant (mezzosopraan), Françoise Atlan (Sefardische zang), Farida Mohammed Ali (Maqam zang) en de Canadese danseres Heather Ware. 
MEER INFORMATIE 

Tentoonstelling Actie Tomaat
De krant kopte 50 jaar geleden: ‘Verhit gevecht in het Concertgebouw. Betogers slaags met suppoosten en publiek.’ Op 18 november 1969 verstoorde actiegroep De Notenkraker een optreden van het Concertgebouworkest en dirigent Bernard Haitink. In het Stadhuis van Den Haag is momenteel een tentoonstelling te zien over Actie Tomaat.  Onder aanvoering van componisten Reinbert de Leeuw en Louis Andriessen zwaaiden de actievoerders met ratels en stelden per megafoon hun eis: speel toch ook eens muziek van levende componisten! Dit en nog veel meer te zien in de tentoonstelling ‘Revolutie in de muziek in de sixties en seventies’. 

Tot en met 30 maart gratis te bezoeken in het Atrium van het stadhuis van Den Haag.
MEER INFORMATIE