STER Advertentie

Carillon-estafette
MEER INFORMATIE

Johannes Passie met Herreweghe online
Het Collegium Vocale Gent had de komende weken 20 Bach-concerten op het programma staan: 6 keer de Johannespassie en 14 keer de Mattheüspassie (waarbij 90 zangers en instrumentalisten betrokken zijn). Het orkest en zijn vaste dirigent Philippe Herreweghe hebben nu besloten om het publiek toch te laten genieten van hun uitvoering van de Johannespassie. Van de generale repetitie op vrijdag 13 maart 2020 in het Concertgebouw van Brugge, werd een video-opname gemaakt die integraal wordt vrijgegeven.

De video blijft beschikbaar tot 13 april 2020, de dag waarop de concerttournee zou zijn geëindigd.
MEER INFORMATIE

Online editie Kindermuziekweek 
Vandaag begint de tweede editie van de Landelijke Kindermuziekweek. De Kindermuziekweek was 10 jaar lang een Rotterdams feestje, maar vorig jaar besloot ze de handen ineen te slaan met andere organisaties uit de muzieksector. En zo werd het van een Rotterdamse een landelijke muziekweek.

En dat is dit jaar meteen een hele andere editie, nu de kinderen allemaal thuis zijn. Alle activiteiten worden vanaf vandaag digitaal aangeboden op de website. Er is van alles te beleven: zelf muziek maken, een optreden bijwonen via de live stream, dansen met de Dons-band, meedoen aan de dag-contest of live vragen stellen aan één van de ambassadeurs. 

De Landelijke Muziekweek duurt tot en met 5 april.
MEER INFORMATIE 

Carillonconcerten Boudewijn Zwart
Op zaterdagen vanaf 28 maart om 14.30 uur, Grote Kerk, Dordrecht
MEER INFORMATIE

Daniel Hope
Vanaf vanavond tot 7 april geeft violist Daniel Hope, in samenwerking met televisie-omroep ARTE, elke avond een huiskamerconcert, met als titel ‘Hope @ Home’. En dat doet hij niet alleen, hij nodigt daarvoor musici uit bij hem thuis. En hij gaat ook even met ze in gesprek. Uiteraard houden ze rekening met de vereiste veiligheidsafstand. 

De concerten zijn elke dag om 18.00 live te zien en te horen op ARTE concert, en de Facebook-pagina en het YouTube-kanaal van ARTE Concert.
Kijk hier voor meer informatie.

London Symphony Orchestra
En morgenavond streamt het London Symphony Orchestra een concert met topmusici: Sir John Eliot Gardiner leidt het orkest in de 3e Symfonie van Schumann. Pianist Kristian Bezuidenhout en violiste Isabelle Faust soleren in het Concert voor viool en piano van Mendelssohn. Morgen om 20.30 op de site van het orkest.
Kijk hier voor meer informatie.

L’Orfeo van Nederlandse Reisopera op Youtube
De opera L’Orfeo van Claudio Monteverdi ging afgelopen januari in première bij de Nederlandse Reisopera. Wij spraken daar toen nog over met regisseur Monique Wagemakers. Zij hadden geluk, want de tournee duurde tot eind februari. Alle voorstellingen konden dus gewoon doorgaan.

Tijdens de tournee al werd besloten om deze succesvolle productie via televisie en online toegankelijk te maken voor een groot publiek, in samenwerking met NPO en NTR. Afgelopen zondag was L’Orfeo te zien op NPO start, maar nu ook gratis op YouTube te bekijken.

En dat is zeker de moeite waard: ’s werelds oudste opera als eigentijds totaalkunstwerk, met dans, een  bewegend decorstuk van kunstenaarscollectief Studio Drift en muziek van La Sfera Armoniosa en solisten [én lovende recensies]. 
Vanaf vandaag gratis te  bekijken via de site en het Youtube-kanaal van NPO Radio 4