De carrière van de 26-jarige componist Jan-Peter de Graaff gaat als een speer. In het voorjaar won hij de International Rostrum of Composers Award en morgen gaat zijn tweede opera in première. De titel van de opera is 'De Grens'.
Di 25 sep om 20.00 is de première in Parkstad Theater Kerkrade.
Uitgevoerd door Ensemble But What About, met violist Pieter van Loenen
Zang: Eva Kroon (mezzosopraan) en Ginette Puylaert (sopraan)

Speeldata
16 okt om 20.30 - AINSI / Theater aan het Vrijthof, Maastricht
7 nov om 19.00 - November Music - Verkadefabriek, Den Bosch
10 nov 14.00 - Kon. Harmonie, Eijsden
11 nov middag en avond - Kasteel Amerongen
Meer informatie

Raadhuisconcert Lara Marie Müller

Dinsdag gaat het 25e seizoen Raadhuisconcerten in Hilversum van start. Het eerste concert wordt gegeven door de jonge sopraan Lara Marie Müller. Zij groeide op in Hilversum en studeert nu aan de Guildhall School of Music and Drama. Ze zingt met haar Ierse pianist Gary Beecher liederen van Francis Poulenc, Richard Strauss, William Walton en Hugo Wolf. Gary Beecher zal ook een aantal solowerken spelen.
Ook op het programma: de 3e vioolpartita van Bach, gespeeld door Nadia Wijzenbeek.

Di 25 sep om 20.15 in Raadhuis, Hilversum
Meer informatie

Radio 4 op Musica Sacra

De NTR maakt opnamen tijdens het festival, die vanaf zondagavond te horen zijn. Zo zenden we het concert van The New York Polyphony uit op 25 september.
MEER INFORMATIE

 

Solisten Amsterdam Sinfonietta in Wittem

 

Een aantal musici van Amsterdam Sinfonietta gaat op tournee met de Schotse pianist Alasdair Beatson. Onder aanvoering van artistiek leider Candida Thompson spelen ze morgen in het klooster in het Limburgse Wittem.
Op het programma Pianokwintet van Brahms en een Suite voor twee violen, cello en piano van Korngold. Morgen in Wittem, daarna nog in Enschede, Amsterdam en Leiden. 
MEER INFORMATIE

Nederlandse Kamerkoor zingt met dansers 

Het Nederlands Kamerkoor, onder leiding van Peter Dijkstra, komt met een nieuwe voorstelling, getiteld ‘Under the Horizon’. En het is een bijzonder project want ze werken samen met dansers uit Taiwan en een Japanse audiovisuele artiest. De voorstelling gaat over ontmoetingen op de grens van leven en dood; een reis naar het hiernamaals.
Met vocale muziek van onder andere David Lang, en twee componisten uit Estland: Veljo Tormis en Pärt Uusberg.
Morgen is de voorpremière in Amersfoort. Vrijdag is de officiële première in Utrecht. De tournee loopt tot en met 6 oktober.

Tournee 21 sep t/m 6 okt
MEER INFORMATIE

Pianist Rik Kuppen is een van de finalisten van de Dutch Classical Talent.

Tournee pianist Rik Kuppen
13 september t/m 10 oktober
Meer informatie

Radiodoc met Margreet Honig

De audiodocumentaire van Fatos Vladi, die eind vorig jaar in Podium op Zaterdag te horen was, is genomineerd voor de Prix Europa en een Prix Italia in de categorie muziek.
Luister hier terug

 

 

App de studio

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement