STER Advertentie

STYX de operaproductie van Holland Opera wordt aankomende zondag en volgende week dinsdag uitgezonden op NPO Extra. De opera die werd opgevoerd in 2017 met jong NBE en DOX, het podium voor theatertalent, gaat over Styx, de mythische rivier, die het rijk der doden scheidt van dat van de levenden. Muziek is van Chiel Meijering en het libretto is van Imme Dros. 

Een aanrader. NRC omschreef de opera in 2017 als volgt: “Is het opera? Rockopera? Jeugdmuziektheater? Openluchtspektakel? Lastig. Of juist simpel: Styx door Holland Opera is het allemaal.”

Zondagochtend om 12.00 uur en volgende week dinsdagavond op NPO Extra
MEER INFORMATIE

Splendor, het concertpodium in Amsterdam, gaat weer open voor publiek. Aankomende maandag vieren ze dat met het Splendor Estafette Festival. 
Niet dat ze al die tijd stil hebben gezeten. Sinds de lockdown postten Splendormuzikanten dagelijks een filmpje op hun youtube kanaal. 
Lid worden? LEES MEER

Anderhalve meter concerten
MEER INFORMATIE

The Cellist - ballet over celliste Jacqueline Du Pré
Royal Ballet presenteert registratie online
MEER INFORMATIE

Geelvinck Museum, verhuist van Zutphen naar Kampen
Geelvinck Salon: streaming concerten 
MEER INFORMATIE

Marcel Worms
Pianist Marcel Worms geeft via zijn eigen YouTube kanaal, sinds de corona-crisis, elke zaterdag twee concerten. Om 11.00 en om 20.15 uur. MEER INFORMATIE

Opera Zuid gaat archief streamen
Opera Zuid streamt archiefopnames. Het online aanbod van Opera Zuid bevat naast de streams onder meer een kijkje achter de schermen van het gezelschap.
MEER INFORMATIE

Empty Concertgebouw Sessions
Elke woensdag om 12.30
MEER INFORMATIE

Nederlands Kamerkoor streamt 150 psalmen in 150 dagen
Het Nederlands Kamerkoor gaat vanaf 1 mei 150 dagen lang elke dag één van de 150 psalmen online streamen. De uitvoeringen zijn afkomstig van het project 150 Psalms, een ‘monumentale ode aan 1000 jaar koormuziek’ dat in 2017 tijdens het Festival Oude Muziek zijn première beleefde. Op de site van het koor wordt elke dag een nieuwe psalm gepubliceerd, voorzien van een begeleidende tekst over het achterliggende thema.

MEER INFORMATIE

Some thoughts on the heart of art song

Online video-serie met 'masterclasses' van sopraan Elly Ameling
te vinden op haar YouTube-kanaal 

Podcast Dudok Quartet
Het Dudok Quartet maakt podcasts met persoonlijke verhalen bij muziek
Hier is de eerste aflevering te beluisteren.