Emmy Storms is een van de drie genomineerden van de GrachtenfestivalPrijs. De finaleavond is op vrijdag 16 augustus. En dat wordt live uitgezonden op radio.

Entrée, de jongerenclub van het Concertgebouw en Concertgebouworkest, bestaat dit jaar 25 jaar.
MEER INFORMATIE

NNO met Jostiband Orkest
Morgen geeft het Noord Nederlands Orkest een concert met de Jostiband, in de Oosterpoort in Groningen. Samen vormen ze een reusachtig gelegenheidssymfonieorkest. Op het programma de bekende Bolero van Ravel. Het Jostiband Orkest speelde nog niet eerder met een symfonisch orkest. 
Dat wordt dus voor beide een geweldige ervaring. Beide orkesten kijken er in ieder geval erg naar uit om samen te mogen spelen, aldus het NNO.
Naast de Boléro spelen het NNO en de Jostiband nog andere bekende liedjes. 

Za 25 mei om 19.00 in De Oosterpoort, Groningen
MEER INFORMATIE

Kamermuziekfestival tussen Maas en Waal

Morgen in de Heerlijkheid Leur (Tussen Maas en Waal) de laatste dag van het  kamermuziekfestival, met een keur aan jonge toptalent. Onder meer het Busch Trio met violist Mathieu van Bellen en de broers Omri en Ori Epstein. En er zijn meer familiebanden. Ook roer en zus Ella en Nicolas Van Poucke treden op.

Zo 26 mei 14.00 Kerk te Leur

MEER INFORMATIE

Koffieconcert in Tivoli/Vredenburg

Maria Milstein is in het trotse bezit van een Edison Klassiek en winnaar van de Nederlandse Muziekprijs. Zij vormt sinds enige tijd een duo met haar niet minder getalenteerde zus Nathalie. Volkskrant-recensent Biëlla Luttmer noemde hun samenspel ‘adembenemend’.  Onder meer op het programma Beethovens Vioolsonate nr. 9, bijgenaamd ‘Kreutzer’

Zo 26 mei 11.00 Tivoli Vredenburg
MEER INFORMATIE

Gelders Orkest olv. Claus Peter Flor

Morgenmiddag in de Vereeniging in Nijmegen het Gelders Orkest olv. Claus Peter Flor. In Sjostakovitsj Negende Symfonie, Haydns Paukenslag-Symfonie en Brahms Haydn Variaties.

Zo 26 mei 14:15 Nijmegen De Vereeniging

 

MEER INFORMATIE

DUODUO in Zwolle
In hartje Zwolle, in Park Eekhout, spelen zondagmiddag twee musici klassieke Arabische- en Turkse muziek. Ze bespelen de ud en de saz, twee snaarinstrumenten. Ummar Melhem en Jawdat Shaabo zijn de musici. Ze leerden elkaar in Zwolle kennen nadat ze beiden door de oorlog uit Syrië waren gevlucht. Sinds vorig jaar vormen ze DUODUO. En zondagmiddag spelen ze van klassiek Arabisch tot modern westers en alles daartussen. Het optreden begint om 15.00.

Zo 27 mei om 15.00 in Park Eekhout, Zwolle
MEER INFORMATIE

Concert 't Woud
In de kerk van ’t Woudt, een klein dorp bij Delft, worden deze zomer elke maand klassieke concerten georganiseerd. Zoals zaterdag 25 mei, 20.00 u: Trio-sonates van Buxtehude
MEER INFORMATIE

Afgelopen zondag ging de opera ‘Fantasio’ van Jacques Offenbach in première in Parktheater Eindhoven. Nog nooit werd de opera in Nederland opgevoerd. Een primeur dus, én gebracht door Opera Zuid in samenwerking met philharmonie zuidnederland. onder leiding van de Nederlandse dirigent van Enrico Delamboye.

Tournee 19 mei t/m 18 juni 
MEER INFORMATIE

Kamermuziek in Leur (Brabant)
Aankomend weekend organiseert het Reizend Muziek Gezelschap een kamermuziekfestival in het Brabantse Leur. De kerk is het podium voor drie dagen muziek door toptalent. Het eerste concert vrijdag is met violiste Maria Milstein en pianiste Nathalia Milstein. Zij spelen onder meer de Kreutzer Sonate van Beethoven. Zaterdagavond treden op Mathias Susaas Halvorsen en Mathieu van Bellen. Zij hebben de opera 'La Bohème' van Puccini bewerkt voor viool en piano. Het festival wordt zondagmiddag afgesloten met een verrassingsconcert door het Busch Trio en Nicolas en Ella van Poucke. 

Kamermuziek in Leur
24 t/m 26 mei
MEER INFORMATIE

Alle 18 missen van Mozart in vijf dagen in één kerk. Dat kan aanstaand vanaf donderdag in de Walburgiskerk in Zutphen. Mozarts Missen in de Walburgiskerk, Zutphen. Met onder meer musici van het Gelders Orkest, Combattimento, en topsolisten als Johannette Zomer, Peter Kooij en Marcel Reijans.

Do 23 t/m zo 26 mei
MEER INFORMATIE

Muziek uit Spaanse Gouden Eeuw
Muziek uit de Spaanse Gouden Eeuw, morgen in de Lutherse kerk in Delft. De Spaanse sopraan Raquel Andueza en een instrumentaal duo, toeren momenteel door ons land. Op het programma barokmuziek van onder meer Sebastian Durón, een van de belangrijkste componisten van de Spaanse Gouden Eeuw. Vanavond in De Meerpaal in Dronten, morgen in Delft. Daarna nog in Leeuwarden, Zeist en Maastricht.

Vrij 24 mei om 20.00 in Evangelische Broedergemeente, Zeist
Zo 26 mei om 15.30 in Cellebroederskapel, Maastricht
MEER INFORMATIE

Operadagen Rotterdam
Afgelopen zaterdag zijn de Operadagen Rotterdam begonnen. Tien dagen lang grensverleggende opera, met nieuw werk van de internationale top en hét operatalent van vandaag. In de grote theaters van Rotterdam en in alle hoeken en gaten van de stad. 
MEER INFORMATIE

Louis Andriessen
Begin juni wordt de Nederlandse componist Louis Andriessen 80 jaar. Het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam organiseert een feest rondom de componist. Vanaf donderdag tot en met zondag klinkt zijn muziek in alle zalen van het gebouw. Er zijn documentaires, optredens van bevriende musici, en vriend Reinbert de Leeuw dirigeert werk van collega-componisten.

Andriessen Festival in Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam
23 tot en met 26 mei
MEER INFORMATIE

Elisabethwedstrijd
Vanavond beginnen de finales van de koningin Elisabethwedstrijd voor viool. 12 violisten hebben de finale van dit prestigieuze concours bereikt. Elke avond spelen 2 van hen een vioolconcert en het verplichte werk. De finalerondes zijn live te volgen bij onze Belgische radio-collega’s van Klara, via een livestream op internet en op Canvas. Presentatie is in de vertrouwde handen van Katelijne Boon. 

Livestream te volgen op de website van de Koningin Elisabethwedstrijd.

Internationaal Lied Festival Zeist
17 t/m 26 mei
MEER INFORMATIE

Pianiste Iris Hond gaat eind deze maand op tournee met muziek van componist Ludovico Einaudi. Zoals we haar kennen gaat ze niet over een nacht ijs: ze zocht hem op in Parijs.
Za 25 mei 2019 in Middelburg (nog kaarten)
Za 22 juni in Nieuwe Kerk Den Haag (nog kaarten)
MEER INFORMATIE

Poolse liederen worden zelden uitgevoerd en dat komt volgens pianist Maurice Lammerts van Bueren, ook omdat het gewoon een heel moeilijke taal is.
Vorig jaar nodigde de Poolse sopraan Aldona Bartnik hem uit samen een cd te maken, mét Pools repertoire: ‘Melancholia’|
Op 2 juni staan ze met dit programma in Auditorium Elkerliek Ziekenhuis in Helmond 
MEER INFORMATIE

Willem Bruls - Alp Arslan
Van 4 mei tot en met 30 juni in Stadttheater Giessen
MEER INFORMATIE