Podium
NTR

Concerttips van Podium

foto: Simon van Boxtel
  1. Klassiekchevron right
  2. Concerttips van Podium

De redactie van Podium struint dag in dag uit de concertagenda's af om op de hoogte te blijven van wat er speelt. De concerten die opvallen zetten ze graag op een rij.

Podium Concerttips

20:00 - 22:00 - De Klaagzangen van Gesualdo door Graindelavoix | 28 maart

Het Belgische Graindelavoix heeft de afgelopen jaren naam gemaakt met rauwe uitvoeringen van werken uit de renaissance en barok. Als zo’n ensemble zich in Musis over de aangrijpende Tenebrae Responsoria van Gesualdo ontfermt kan ontregelend vuurwerk niet uitblijven. ‘Absoluut fascinerend en doorleefd, met de rauwheid die past bij Gesualdo’, schreef Luister al. Bovendien zet het ensemble Gesualdo in perspectief met motetten van tijdgenoten.

20:00 - 23:30 - LEVEN | 28 maart t/m 16 juni

Jeugdvrienden Adam Kissequel en George Tobal vertellen in LEVEN over hun bijzondere vriendschap met Roos, een meisje dat ze tijdens een treinreis ontmoeten. In dit aangrijpende verhaal waar woorden tekortschieten speelt Club Classique muziek van Schubert tot Brahms, Piazzolla en Glass. LEVEN is een ontroerende en meeslepende voorstelling die het publiek zal raken en inspireren.

00:00 - 00:00 - The Underground | t/m 17 mei

Regisseur Guy Weizman maakte van Dostojevksi’s Aantekeningen uit het ondergrondse een overweldigende theatervoorstelling. Geïnspireerd op het boek schreef Rik van den Bos een fenomenale, actuele tekst, over iemand die niet kan accepteren hoe de wereld in elkaar steekt, en wie het niet lukt om mee te doen met de regels van het spel. Het resultaat is dat hij zich met al zijn geestelijke rijkdom terugtrekt in de marge. Een rol die meesterlijk wordt vertolkt door Sanne den Hartogh.

Een samenwerking van NITE (Nationaal Interdisciplinair Theater Ensemble) + Club Guy & Roni + Asko|Schönberg + HIIIT.

20:15 - 22:15 - Benjamin Kruithof in de Kleine Zaal van het Concertgebouw | 27 maart

De serie Jonge Nederlanders presenteert talent van eigen bodem. Cellist Benjamin Kruithof brengt eigen bewerkingen van vocale muziek van Brahms. Speciale gasten zijn violist Noa Wildschut en pianist Nikola Meeuwsen. Gedrieën brengen ze Schuberts Pianotrio in Es, een rijp én origineel meesterwerk.

00:00 - 00:00 - Songs & Poems met Esther Apituley | 12 t/m 29 maart

Altviolist Esther Apituley speelt met pianist Jeroen van Veen en percussionist Tatiana Koleva een programma rondom Philip Glass. De componist gaf Apituley persoonlijk toestemming om zijn Songs & Poems (oorspronkelijk geschreven voor cello) te arrangeren voor altviool.

00:00 - 00:00 - The Ming Passion | 27 oktober - 27 maart

Een eigentijds, ecologisch passieverhaal over de relatie tussen mens en zee. Gespeeld door Ensemble VONK samen met sopraan Sterre Konijn en counter-tenor Kaspar Kröner.

Let's Go Klassiek

Meer concerttips? Neem ook een kijkje op onze themapagina Let's Go Klassiek.

Logo Let's Go Klassiek
Ster advertentie
Ster advertentie