Een goedemorgen met...
AVROTROS

Een Goedemorgen Met...Jan Van den Bossche, artistiek leider van het Festival Veenhuizen 30-06-2018

  1. Podcastschevron right
  2. Een goedemorgen ...chevron right
  3. Een Goedemorgen Met...Jan Van den Bossche, artistiek leider van het Festival Veenhuizen 30-06-2018

za 30 juni 2018

De Belg Jan Van den Bossche studeerde koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium van Gent. Hij verdiepte zich vervolgens in de oude muziek in Wenen, waar hij onder andere viola da gamba studeerde.

Van den Bossche was lange tijd actief als zanger bij gezelschappen als het Arnold Schoenberg Chor in Wenen, en het vocaal ensemble Ex Tempore.

In 2000 gaat Van den Bossche aan de slag bij de Organisatie Oude Muziek in Utrecht. Eerst als programmeur, en vanaf 2003 als directeur. In 2009 verlaat hij de Organisatie Oude Muziek en vertrekt voor drie jaar naar Barcelona, om daar als artistiek directeur van het Festival de Musica Antiga te werken.

Terug in Nederland wordt Jan Van den Bossche in 2012 directeur van de Nederlandse Bachvereniging, waar hij het meerjarige project All of Bach onder zijn hoede heeft. Bij zijn afscheid in 2017 waren inmiddels meer dan 300 werken van Bach gepubliceerd op de site van All of Bach.

In de periode 2007-2011 was hij ook actief als regisseur en maakte met de Compagnie Bischoff vijf muziektheatervoorstellingen.

Van den Bossche werkt nu als freelance dramaturg en publicist, én hij is artistiek leider van het nieuwe Festival Veenhuizen in Drenthe, dat dit jaar voor het eerst gehouden wordt, op vrijdag 13 en zaterdag 14 juli.