Opium

AVROTROS - Opium is een dagelijks radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. Iedere werkdag ontvangt de presentator een hoofdgast en is er live muziek!

Opium

17 oktober 2018, 22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Annemieke Bosman

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een hoofdgast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam. .

Te gast: Bregje Hofstede

Bregje Hofstede (1988) debuteerde met De hemel boven Parijs, dat werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs, de Anton Wachterprijs en de Gouden Boekenuil, en werd vertaald naar het Deens en Duits. Ze schrijft ook voor De Correspondent. Drift is haar nieuwste roman.

Drift

Feit: een jonge vrouw trouwt met haar jeugdliefde.
Feit: niet veel later, in de holst van de nacht, verlaat ze hem.Ze neemt alleen haar dagboeken mee.
Die vrouw ben ik. Die nacht is nu. Alles ervoor en erna is een verhaal.

Drift is een onverbloemd verhaal over iemand die wegloopt van huis omdat ze jarenlang wegliep van zichzelf. Over hoe overweldigend een eerste liefde is, totdat het je benauwt. En hoe elk liefdesverhaal uiteindelijk draait om bedrog.

Te gast: Bregje Hofstede
Live muziek: Kian Soltani

Kian Soltani is één van de grote jonge cellosterren van dit moment. Bij het Residentie Orkest is hij dit seizoen artist in residence en met dit orkest speelt hij het geliefde celloconcert van Elgar tijdens de Cello Biënnale. Tijdens de Cello Biënnale geeft hij ook een masterclass en is hij te horen met Ensemble Shiraz. Als kind van Perzische musici blijft Soltani dicht bij huis en gaat hij met het ensemble terug naar de muzikale wortels van zijn eigen Perzische familie.

Live muziek: Kian Soltani
Hoorspel: Tegenspel - Aflevering 11

Tegenspel is een muzikaal hoorspel naar de roman Baron van Theun de Vries, met medewerking van Holland Baroque. De hoofdrol, Michel Baron, wordt gespeeld door de 16-jarige Bauke van Boheemen en Molière wordt gespeeld door Mark Rietman.
Lees hier meer over het hoorspel.

Hoorspel: Tegenspel - Aflevering 11

App de studio

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement