Opium

AVROTROS - Opium is een dagelijks radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. Iedere werkdag ontvangt de presentator een hoofdgast en is er live muziek!

Opium

16 oktober 2018, 22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Jan Mom

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een gast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.

Te gast: Francis van Broekhuizen

Francis van Broekhuizen (1975) is een van de meest veelzijdige sopranen van Nederland. Ze studeerde in 2004 Cum Laude af. In 2004 was Francis prijswinnares tijdens het Cristina Deutekom Concours. Naast haar werk in opera geeft Francis lied-recitals en is ze regelmatig als gast te horen in diverse radio en tv- programma's. Zo verzorgt ze iedere maandochtend de rubriek ‘Vraag het aan Francis’ bij de Ochtend op 4 op NPO Radio 4.Francis is voornamelijk werkzaam in Nederland heeft als lid van het solisten ensemble veel rollen gezongen bij Opera Zuid, Opera Trionfo, Opera Spanga en de Nederlandse Reisopera. Nu maakt Francis haar debuut bij De Nationale Opera in de opera ‘Jenufa’ van Janacek in de rol van Rychtárka. Vanavond zal ze natuurlijk ook wat laten horen!
Foto: Ruth Walz

De Nationale Opera - Jenufa - ph. Ruth Walz 0043.jpeg

Te gast: Francis van Broekhuizen
Live muziek: Esther Kuiper, Sven Weyens, Maurice Lammerts van Bueren

Op 14 oktober is de nieuwe cd van mezzosopraan Esther Kuiper en bas-bariton Sven Weyens verschenen. Begeleid door pianist Maurice Lammerts van Bueren brengen ze liederen uit Des Knaben Wunderhorn van Gustav Mahler.
Foto: Maurice Lammerts van Bueren

Live muziek: Esther Kuiper, Sven Weyens, Maurice Lammerts van Bueren
Slaapservice
Slaapservice
Hoorspel: Tegenspel - Aflevering 10

Tegenspel is een muzikaal hoorspel naar de roman Baron van Theun de Vries, met medewerking van Holland Baroque. De hoofdrol, Michel Baron, wordt gespeeld door de 16-jarige Bauke van Boheemen en Molière wordt gespeeld door Mark Rietman.
Lees hier meer over het hoorspel.

Hoorspel: Tegenspel - Aflevering 10

App de studio

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement