Opium

AVROTROS - Opium is een dagelijks radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. Iedere werkdag ontvangt de presentator een hoofdgast en is er live muziek!

Opium

22 oktober 2018, 22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Annemieke Bosman

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een gast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
Te gast: Ingmar Heytze

Dichter Ingmar Heytze is te gast. ‘Ik wilde je iets moois vertellen’ is zijn nieuwste bundel. ‘Het vaderschap voegt een nieuwe dimensie toe,’ schreef Trouw drie jaar geleden over De man die ophield te bestaan. Voor de hoofdpersoon uit die bundel is een andere man in de plaats gekomen, die het op zijn beurt niet makkelijk heeft. Heytze dicht zonder gêne over de soms gespannen verhouding tussen kunstenaar- en vaderschap.
'Ik wilde je iets moois vertellen' is een sublieme bundel over liefde, verwondering en vergankelijkheid.

Te gast: Ingmar Heytze
Live muziek: Wolfert Brederode, Matangi Quartet en Joost Lijbaart

De Nederlandse pianist en jazzcomponist Wolfert Brederode kiest onvervaard voor het avontuur. Nu gaat pianist Brederode een samenwerking aan met het uiterst veelzijdige Matangi Quartet en slagwerkmakker Joost Lijbaart. Voor dit ensemble heeft Brederode de tiendelige suite Ruins & Remains voor piano, slagwerk en strijkkwartet geschreven. Inspiratiebron vormen de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog die in 2018 op 11 november honderd jaar geleden werd beëindigd.

Live muziek: Wolfert Brederode, Matangi Quartet en Joost Lijbaart

App de studio

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement