Uitzending gemist

NTR ZaterdagMatinee

Zaterdag 26 september 2020, 13:00 - 17:30

NTR ZaterdagMatinee NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

Purcells King Arthur: The Holy Grail van de Engelse opera

Vox Luminis

Orkest van de Nederlandse Bachvereniging

Lionel Meunier bariton/muzikale leiding

Simon Robson acteur
Zsuzsi Tóth – Stefanie True – NN – NN sopraan
Alex Chance – Daniel Elgersma – David Feldman – Jan Kullmann altus
Robert Buckland – Rory Carver – Hugo Hymas – Jacob Lawrence tenor
Markus Farnsworth – Sebastian Myrus – Laurent Najbauer bas

Purcell King Arthur

Christian Curnyn en zijn Early Opera Company kunnen door de anti-coronamaatregelen niet naar Nederland afreizen. Vox Luminis en het Orkest van de Nederlandse Bachvereniging brengen tóch een veelbelovende uitvoering van King Arthur, een mengvorm tussen toneel en muziek, de 'eerste musical in de geschiedenis’.
NTR ZaterdagMatinee

Zaterdag 19 september 2020, 14:00 - 17:30

NTR ZaterdagMatinee NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

Nationaal en internationaal staat de NTR ZaterdagMatinee bekend om zijn originele programmering. Live-uitzending van het concert vanuit Het Concertgebouw in Amsterdam. Wegens coronomaatregelen vinden concerten in aangepaste vorm plaats, en is uitzending van het Matinee Café ter plaatse na het concert helaas niet mogelijk. Van de twee kortere identieke concerten zal het tweede concert live worden uitgezonden, met voorafgaand een inleidend programma vanuit de loge door presentator Hans Haffmans en zijn gasten.

Karina Canellakis en Kirill Gerstein

Radio Filharmonisch Orkest
Silbersee
Karina Canellakis dirigent
Kirill Gerstein piano

Kyriakides One Hundred Years (In opdracht van Gaudeamus, dat in 2020 haar 75ste jubileum viert, voor de NTR ZaterdagMatinee, met financiële ondersteuning van het Fonds Podiumkunsten) (wereldpremière)
Ravel Pianoconcert in G
Stravinsky Agon

De aangekondigde Pierre-Laurent Aimard kan helaas niet naar Nederland reizen. Kirill Gerstein zal hem vervangen en soleren in Ravels Pianoconcert in G in plaats van Bartóks Derde pianoconcert.
NTR ZaterdagMatinee

Zaterdag 5 september 2020, 13:00 - 17:30

NTR ZaterdagMatinee NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

Nationaal en internationaal staat de NTR ZaterdagMatinee bekend om zijn originele programmering. Live-uitzending van het concert vanuit Het Concertgebouw in Amsterdam. Wegens coronomaatregelen vinden concerten in aangepaste vorm plaats, en is uitzending van het Matinee Café ter plaatse na het concert helaas niet mogelijk. Vandaag is het concertprogramma ongewijzigd, maar de aanvangstijd vervroegd naar 13.00!

Mascagni’s epische Il piccolo Marat

Radio Filharmonisch Orkest & Groot Omroepkoor  
Pietro Rizzo - dirigent
Klaas-Jan de Groot - koordirigent
Anita Hartig - sopraan, Mariella
Stefano La Colla - tenor, Il piccolo Marat
John Relyea - bas-bariton, L’orco
Maria Riccarda Wesseling - mezzosopraan, Principessa di Fleury
Andrea Borghini - bariton, Il soldato/Il capitano
Jasper Leever - bas-bariton, La spia
Tim Kuypers - bariton, Il ladro
Alessio Cacciamani - bas, La tigre
Ernesto Petti - bariton, Il carpentiere
 

Mascagni - Il piccolo Marat

Met live webstream vanaf 13.00 uur: nporadio4.nl/live


NTR ZaterdagMatinee

Zaterdag 29 augustus 2020, 14:00 - 17:30

NTR ZaterdagMatinee: opera in zomerarchief NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

Deze zomermaanden presenteert Hans Haffmans hoogtepunten uit het archief van de Zaterdagmatinee. Vandaag de opera Mefistofele van Arrigo Boïto, uitgevoerd op 12 oktober 1985 door het Radio Filharmonisch Orkest, het Jongenskoor van de St.Bavo Kathedraal Haarlem, het Groot Omroepkoor en solisten waaronder publiekslieveling Nelly Miricioiu als Margherita/Elena, olv Sergiu Commissiona. De hoofdrollen waren voor de bas Roberto Scandiuzzi als Mefistofele, en tenor Piero Visconti als Faust, daarnaast waren ook de Nederlandse zangers Anett Andriesen (mezzosopraan) en Wouter Goedhart (tenor) te horen. Aansluitend klinkt een matinee-opname uit 1977 met het Radio Filharmonisch Orkest olv Jean Fournet, met de Symfonie in C Gr.t. van Paul Dukas.
NTR ZaterdagMatinee

Zaterdag 22 augustus 2020, 14:00 - 17:30

NTR ZaterdagMatinee: zomerarchief NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

Deze zomermaanden presenteert Hans Haffmans hoogtepunten uit het archief van de Zaterdagmatinee: iedere week een concertherhaling op verzoek van een luisteraar, aangevuld met een muzikale wens van een orkest-of koorlid van resp. het Radio Filharmonisch Orkest of het Groot Omroepkoor. Vandaag de herhaling van het concert dat op 26 oktober 2019 werd gegeven door pianoduo Lucas en Arthur Jussen met werken van Kulenty, Bartok en Messiaen. Daarna een gedeelte uit een concert door het groot Omroepkoor met de Vespers van Rachmaninoff naast een eigentijds koorwerk van Alfred Momotenko-Levitsky olv Sigvard Klava. Zowel deze topdirigent uit Estland, als de Russisch-Nederlandse componist keren terug in de ZaterdagMatinee, voor een kerstprogramma met het koor op 19 december a.s. Op verzoek van Judith Petra, sopraan uit het Groot Omroepkoor, klinkt tot slot een acte uit Nielsen's opera Maskarade, in december 2015 uitgevoerd door het Radio Filharmonisch Orkest, groot Omroepkoor en solisten olv Markus Stenz.