STER Advertentie

Vanavond, 21 december 2019, brengt NTR Operalive een uitvoering uit de Opera di Roma van Giuseppe Verdi's Les vêpres siciliennes. Deze voor Parijs geschreven  grand opéra vertelt het verhaal van de Siciliaanse opstand tegen de Fransen in de dertiende eeuw. De jonge Henri ziet zijn verzet tegen de onderdrukker bemoeilijkt wanneer hij ontdekt dat de gouverneur, Guy de Montfort, zijn vader is.
Henri wordt gezongen door de Amerikaanse tenor John Osborn. Hij zong al vaak in Nederland: in de Zaterdagmatinee en bij De Nationale Opera was hij te zien in rollen in  Guillaume Tell  van Rossini,  Benvenuto Cellini  van Berlioz,  I puritani  van Bellini en  La juive  van Halevy.
Op 4 januari komt hij weer naar Nederland voor I Puritani. De vrouwelijke hoofdrol zal gezongen worden door zijn echtgenote Lynette Tapia, met verder in de cast onder meer Vitali Rozynko en Linsey Coppens. Begeleidingsorkest Accompagnato en het Rotterdams Operakoor staan onder leiding van Ago Verdonschot. Edwin Rutten vertelt het verhaal. Meer informatie op de website van het Rotterdams Operakoor: www.rotterdamsoperakoor.nl
Op 10 januari staan John Osborn en Lynette Tapia met pianist Thomas Bagwell in de serie Grote Zangers in het Muziekgebouw aan 't IJ te Amsterdam.

Lynette Tapia in La fille du régiment van Gaetano Donizetti:

Om deze spotify playlist te luisteren moet je toestemming geven voor social media cookies.


John Osborn in Dom Sébastien  van Gaetano Donizetti:

Om deze spotify playlist te luisteren moet je toestemming geven voor social media cookies.