Vrij Spel

Vrij Spel: Red Limo Kwartet vs. Spartacus

AVROTROS
foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Vrij Spel: Red Limo Kwartet vs. Spartacus

Elke zaterdag staat De Muziekfabriek in het teken van de rubriek Vrij Spel. In Vrij Spel daagt presentatrice Jet Berkhout musici uit om een klassiek stuk nieuw leven in te blazen. Even weg van die klassieke noten en op zoek naar een eigen, persoonlijk geluid.

Vrij Spel: Red Limo Kwartet vs. Spartacus

Een epische medley van vrijgevochten slaven! De laatste Vrij Spel van dit seizoen sluiten we af met een knaller: het Red Limo Kwartet vs. Spartacus. Je zult naast de bekende tonen uit het klassieke Spartacus - gecomponeerd door Aram Khachaturian - ook de filmmuziek herkennen van Django Unchained en Gladiator.

Red Limo Kwartet

In 2006 vonden de musici van het Red Limo Kwartet elkaar op het conservatorium in hun gedeelde liefde voor popmuziek. Samen creƫerden ze een geheel eigen speelstijl. Jonas gebruikt zijn cello ook als contrabas en Sietse, Camilla en Rani laten hun violen klinken als gitaren, saxen of percussie. Ze arrangeren en improviseren. Het Red Limo Kwartet breekt door alle genregrenzen heen. Hun repertoire varieert van bossanova tot Sting en van bluegrass tot hiphop.

Filmmuziek Top 50

De NPO Radio 4 Filmmuziek Top 50 komt er weer aan! In de week van maandag 20 t/m vrijdag 24 juni hoor je op NPO Radio 4 de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks. We sluiten traditiegetrouw af met de Filmmuziek Top 50 op vrijdag 24 juni!

🎬 Alles over Filmmuziek

Bekijk de lijst

De Filmmuziek Top 50 van 2022 is bekend!

📄Bekijk de lijst

Ster advertentie
Ster advertentie