Vrij Spel
AVROTROS

Vrij Spel: Red Limo Kwartet vs. Spartacus

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Vrij Spel: Red Limo Kwartet vs. Spartacus

Elke zaterdag staat De Muziekfabriek in het teken van de rubriek Vrij Spel. In Vrij Spel daagt presentatrice Jet Berkhout musici uit om een klassiek stuk nieuw leven in te blazen. Even weg van die klassieke noten en op zoek naar een eigen, persoonlijk geluid.

Vrij Spel: Red Limo Kwartet vs. Spartacus

Een epische medley van vrijgevochten slaven! De laatste Vrij Spel van dit seizoen sluiten we af met een knaller: het Red Limo Kwartet vs. Spartacus. Je zult naast de bekende tonen uit het klassieke Spartacus - gecomponeerd door Aram Khachaturian - ook de filmmuziek herkennen van Django Unchained en Gladiator.

Red Limo Kwartet

In 2006 vonden de musici van het Red Limo Kwartet elkaar op het conservatorium in hun gedeelde liefde voor popmuziek. Samen creëerden ze een geheel eigen speelstijl. Jonas gebruikt zijn cello ook als contrabas en Sietse, Camilla en Rani laten hun violen klinken als gitaren, saxen of percussie. Ze arrangeren en improviseren. Het Red Limo Kwartet breekt door alle genregrenzen heen. Hun repertoire varieert van bossanova tot Sting en van bluegrass tot hiphop.

Filmmuziek Top 100

De Filmmuziek Top 100, wat was het weer een feest! Van maandag 6 t/m vrijdag 10 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

En traditiegetrouw sloten we af met de Filmmuziek Top 100 op vrijdag 10 maart!

🍿 Bekijk de lijst

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie