Vrij Spel

Vrij Spel: Arnout, Dominic, Felix & Timo vs. Purcell

AVROTROS
foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Vrij Spel: Arnout, Dominic, Felix & Timo vs. Purcell

Elke zaterdag staat De Muziekfabriek in het teken van de rubriek Vrij Spel. In Vrij Spel daagt presentator Jet Berkhout musici uit om een klassiek stuk nieuw leven in te blazen. Even weg van die klassieke noten en op zoek naar een eigen, persoonlijk geluid.

Vandaag waren Arnout Lems, Dominic Kraemer, Felix Schellekens en Timo Tembuyser te gast in de studio voor Vrij Spel. Ze hebben alle vier een totaal verschillende achtergrond, maar een aantal jaar geleden werden ze samen geplaatst in een voorstelling van Nicole Beutler en toen klikte het gelijk. De zangers zijn alle vier namelijk op zoek naar nieuwe vormen en experimenten in het theater om zo buiten de gebaande paden van de traditionele voorstellingen en gangbare rollen te treden. Ze vertelden Jet namelijk dat ze zich, als queer personen, niet kunnen herkennen in de rollen binnen de traditionele opera. Daarnaast brengen de interdisciplinaire voorstellingen hen totaal nieuwe inzichten.

Voor Vrij Spel zongen ze hun jazz- en Chet Baker-versie van Henry Purcell's Cold song. Deze variatie hebben ze samen gemaakt voor die voorstelling van een paar jaar geleden. Ze hebben die destijds gecreƫerd door samen te improviseren. De zangers vonden het zo leuk om te doen dat ze die graag nog een keer uitvoerden als Vrij Spel. Gelukkig zijn ze in het najaar weer met z'n vieren te horen in een nieuwe voorstelling. Dan gaan ze aan de slag met Schubert's Der Lindenbaum!

Vrij Spel: Arnout, Dominic, Felix & Timo vs. Purcell

Ster advertentie
Ster advertentie