Vrij Spel
AVROTROS

Vrij Spel: Isabel Pronk en Bart Wolvekamp vs. Bizet

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Vrij Spel: Isabel Pronk en Bart Wolvekamp vs. Bizet

Elke zaterdag staat De Muziekfabriek in het teken van de rubriek Vrij Spel. In Vrij Spel daagt presentatrice Jet Berkhout musici uit om een klassiek stuk nieuw leven in te blazen. Even weg van die klassieke noten en op zoek naar een eigen, persoonlijk geluid.

Op zaterdag 12 november waren mezzosopraan Isabel Pronk en pianist Bart Wolvekamp te gast. Isabel trad onlangs op op het Grachtenfestival met haar eigen voorstelling: “HER SOLILOQUY, a tango opera by the women of today”. Dat is een korte tango-opera geworden, waaraan zij samen met drie vrouwelijke musici werkte. Isabels doel is om meer vrouwelijke rollen in de opera te krijgen.

Voor Vrij Spel vroeg Isabel of Bart haar wilde begeleiden. Zij vond het belangrijk om met iemand te werken die goed kan improviseren. “En op dat gebied is Bart echt een koning”, aldus Isabel. Bart is naast een ervaren pianist ook songwriter en arrangeur. Hij werkt veel aan projecten binnen het theater. Daar heeft hij tal van artiesten en groepen begeleid. Zo is hij bijvoorbeeld gastpianist geweest van Wende Snijders.

Samen hebben Isabel en Bart voor Vrij Spel een nieuwe versie opgevoerd van de beroemde habanera uit Carmen van George Bizet. Ze lieten een kant van Carmen zien die wij nog niet kennen, namelijk een kwetsbare en gevoelige Carmen die nog niet zo vrijgevochten is als de Carmen uit de opera. Door de nieuwe pianopartij in combinatie met een eigen verzonnen tekst werd het een hele intieme uitvoering.

Ster advertentie
Ster advertentie