Vraag van de dag

Het nationale symbool van Ierland

foto: Pixabay
  1. Klassiekchevron right
  2. Het nationale symbool van Ierland

Iedere dag maak je kans op een mooi prijzenpakket bij Klassiek Viert de Zomer. Meedoen is simpel, houd deze site in de gaten en/of luister naar Radio 4, beantwoord de vraag en win! Vandaag gaat de vraag over iets wat je overal in Ierland terugziet.

Wat is het nationale symbool van Ierland?

Mail je antwoord naar klassiekviertdezomer@ntr.nl ovv 'Vraag van de dag' en maak kans op een Klassiek Viert de Zomer prijzenpakket!

Tip: het antwoord is te vinden op deze site! Succes!

Het antwoord op de vraag van dinsdag 'Wat is originele beroep van Francis Humphrys, de artistiek leider van het West-Cork Chamber Music Festival?' is schapenscheerder.

Het antwoord op de vraag van woensdag 'Wat is, behalve de schrijfwijze, het verschil tussen Ierse en Schotse whisk(e)y?' is Ierse whiskey wordt niet boven turf gebrand (geëest), en heeft daardoor geen rokerige smaak, Schotse whiskey wel. Ierse whiskey wordt drie keer gedestilleerd, en Schotse whisky twee keer.

Het antwoord op de vraag van donderdag 'Dublin heeft uitzonderlijk veel literair talent voortgebracht en gehuisvest. Welke modernistische en weinig toegankelijke roman beslaat 24 uur in de Ierse hoofdstad?' is Ulysses, van James Joyce.

De winnaars van het CDpakket hebben inmiddels bericht van ons gehad.

Ster advertentie
Ster advertentie