Live @ De Klassieken
AVROTROS

Live @ De Klassieken: Remy van Kesteren & het Leerorkest

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Live @ De Klassieken: Remy van Kesteren & het Leerorkest

Speciaal voor het Leerorkest is een nieuw model harp ontworpen door uitvinder en muzikant Joris Beets, in nauwe samenwerking met harpist Remy van Kesteren en oprichter Marco de Souza, de docenten, leerlingen en medewerkers van het Instrumentendepot van het Leerorkest. Hun grote wens: 300 betaalbare kinderharpen maken, voor fantastisch speelplezier.

Vanochtend speelden Remy van Kesteren, Majsa Koperberg, Lena & Sofia in De Klassieken om de crowdfunding voor deze harpactie van het leerorkest onder de aandacht te brengen:

Crowdfunding: voor de 300 harpen, voor Leerorkest-leerlingen in Nederland, is een crowdfund gestart op 6 mei, zodat meer kinderen de kans krijgen dit fantastische instrument te leren bespelen. Met vereende krachten, van individuele donateurs, vermogende particulieren, fondsen en sponsoren willen het Leerorkest € 135.000 bij elkaar brengen, om daarmee in één keer 300 harpen (het bouwmodel, plus draaghoes) te kunnen bestellen. De harpen worden met vrijwilligers van het Instrumentendepot in elkaar gezet. Op 16 mei, op het Dutch Harp Festival in TivoliVredenburg, wordt de tussenstand opgemaakt. Ga voor meer informatie naar leerorkest.nl/300harpen.

Ster advertentie
Ster advertentie