Recepten

Victoria sandwich

  1. Klassiekchevron right
  2. Victoria sandwich

Britser kan het niet: een taart vernoemd naar Queen Victoria, en een recept van Britse keukengodin Mary Berry!

Ingredienten

4 eieren
225g poedersuiker, met wat extra om de taart aan het einde te besprinkelen
225g zelfrijzend bakmeel
2 tl bakpoeder
225g margarine or zachte boter op kamertemperatuur, met wat extra om de bakvormen in te vetten

En:

Goede kwaliteit aardbeien- of frambozenjam
Geklopte slagroom (optioneel)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180C
Vet 2 bakvormen van 20 cm doorsnede in en bekleed met bakpapier.

Breek de eieren in een grote kom, voeg dan de suiker, bakmeel, bakpoeder en de boter toe. Meng alles goed met een elektrische mixer of houten lepel. De mix zou een consistentie moeten hebben die makkelijk van een lepel valt.

Verdeel de mix over de twee bakvormen, zet deze in het midden van de oven en bak 25 minuten (deur van de over niet openen terwijl je bakt, dan kunnen de taarten inzakken).

De taarten zijn klaar als ze goudbruin zijn en wat wijken van de zijkant van de bakvorm. Laat ze buiten de oven 5 minuten koelen, en haal ze dan uit de bakvormen.

Om de taart af te maken: leg de taart ondersteboven op een bord en besmeer met veel jam. Je kunt hier eventueel ook geklopte slagroom overheen doen. Plaats de tweede taart er bovenop, strooi de poedersuiker er overheen.



Oorspronkelijk recept via BBC

Ster advertentie
Ster advertentie