Prijs-cd

Prijs-cd week 30: Gershwin - Porgy and Bess Highlights

AVROTROS
foto: PentaTone
  1. Klassiekchevron right
  2. Prijs-cd week 30: Gershwin - Porgy and Bess Highlights

De prijs-CD hoor je elke dag in De Muziekfabriek op NPO Radio 4.

Antwoorden:

26 juli: In welke Amerikaanse staat speelt het verhaal van Porgy & Bess zich af? - South Carolina (in de stad Charleston)
27 juli: ‘It ain’t necessarily so’ wordt gezongen door Sportin’ Life. Waarmee verdient deze Sportin’ Life zijn boterham? - Hij is een drugsdealer (uit New York)
28 juli: Wie zongen de rollen van Porgy & Bess bij de première van de opera in 1935? - Todd Duncan (Porgy) en Anne Brown (Bess)
29 juli: Wat is de aanleiding dat Serena de aria ‘My Man’s Gone Now’ zingt? - Haar man Robbins is zojuist gedood (tijdens een gevecht met Crown)
30 juli: In welk land werd Porgy & Bess op 27 maart 1943 voor het eerst in Europa opgevoerd? - In Denemarken (in de Deense Koninklijke Opera in Kopenhagen)
31 juli: Speciaal voor het lied ‘I got Plenty o’ Nuttin’ voegde Gershwin een bijzonder instrument toe aan het begeleidend orkest. Welk instrument is dat? - Banjo

Wat kon je winnen:

foto: PentaTone

The Philadelphia Orchestra en dirigent Marin Alsop presenteren een live-opname met hoogtepunten uit Gershwins zelfverklaarde Amerikaanse "Folk Opera" Porgy and Bess, samen met een geweldige cast en het Morgan State University Choir.

Sinds de première in 1935 is Porgy and Bess één van de belangrijkste pogingen geweest om Amerikaanse klassieke muziek te creëren, dat geïnspireerd is door Afro-Amerikaanse muziekstijlen zoals jazz en de blues.

Het harde leven in een huurkazerne in Charleston wordt hier gepresenteerd door een uitstekende cast, met onder andere: Lester Lynch (Porgy), Angel Blue (Bess, Clara en Serena), Chauncey Packer (Sportin' Life) en Kevin Short (Crown, Jake).

CD-info
Porgy and Bess Highlights
George Gershwin
The Philadelphia Orchestra o.l.v. Marin Alsop
Lester Lynch (Porgy)
Angel Blue (Bess, Clara and Serena)
Chauncey Packer (Sportin’ Life)
Kevin Short (Crown, Jake)
PENTATONE
0827949088360

Luister alvast een voorproefje:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie