Podium
NTR

Operadiva Anna Netrebko ondanks protest op Berlijns podium

foto: ANPfoto: ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. Operadiva Anna Netrebko ondanks protest op Berlijns podium

Ondanks tal van protesten en 36.000 handtekeningen tegen haar komst, staat de Russische operazangeres Anna Netrebko gewoon op het podium van de Berliner Staatsoper Unter den Linden.

Boycot

Netrebko is meerdere keren geboycot, omdat ze zich niet wilde uitspreken over de oorlog in Oekraïne. Maar dat is nu veranderd, vindt de directie van het operahuis. De zangeres heeft zich onlangs in een officiële verklaring gedistantieerd van Vladimir Poetin en de oorlog veroordeeld. De directie voegt eraan toe dat ze daarover ook in gesprek zijn geweest met Netrebko.

Statement management

"Anna Netrebko kijkt ernaar uit om terug te keren naar de Staatsoper Berlin in de productie van Macbeth die ze in 2018 in première bracht. Ze is dankbaar voor de open dialoog die intendant Matthias Schulz sinds begin vorig jaar met haar heeft gevoerd. Ze stellen vast dat Anna Netrebko geen relatie heeft met de Russische regering, noch met de tragische oorlog in Oekraïne. Sommige mensen hebben vergeefse pogingen gedaan om Anna Netrebko verschillende rollen toe te kennen, maar er is er eigenlijk maar één die echt past: die van zangeres."

Lady Macbeth

Vrijdag 15 september zingt ze de rol van Lady Macbeth in Verdi’s opera Macbeth bij de Staatsoper Unter den Linden in Berlijn.

Ster advertentie
Ster advertentie