Podium
NTR

Kunsten '92: 'We hadden stille hoop op versoepeling'

  1. Klassiekchevron right
  2. Kunsten '92: 'We hadden stille hoop op versoepeling'

Gisteren werd duidelijk dat de maatregelen voor wat betreft bezoek aan concertzalen en festivals voorlopig niet veranderen. Voor grote evenementen en muziekfestivals valt hiermee voor komende zomer definitief het doek. Honderden festivals, waaronder natuurlijk ook het Holland Festival in juni, zijn tot 1 september verboden.

Voor musici en artiesten blijft het dus voorlopig stil.

Marianne Versteegh van Kunsten ‘92, de belangenvereniging voor kunst, cultuur en erfgoed, zegt in een reactie dat voor festivals en evenementen het seizoen definitief voorbij is, aangezien er tot 1 september geen grootschalige evenementen mogen plaatsvinden. “Die duidelijkheid is belangrijk, zij kunnen zich nu gaan richten op de toekomst. Veel musici, artiesten en musea hadden wel stille hoop op een versoepeling van een aantal regels, waardoor ze kleinschalige concerten of voorstellingen zouden kunnen organiseren. Maar die hoop is voorlopig neergeslagen. We moeten nu weer wachten tot half mei.”

Kunsten ’92 zal zich nu richten op verdere stappen die kunnen helpen om de gevolgen van de coronacrisis te bedwingen, met name voor zzp'ers en de ‘vrije sector’. Zij zullen het minst profiteren van de eenmalige subsidie van 300 miljoen EURO, die minister Van Engelshoven vorige week heeft toegezegd.

Ster advertentie
Ster advertentie