Podium

Maxim Rysanov naar Menuhin School

NTR
foto: Emmer Laszlofoto: Emmer Laszlo
  1. Klassiekchevron right
  2. Maxim Rysanov naar Menuhin School

De Brits-Oekraïense altviolist Maxim Rysanov wordt Associate Artist bij de Yehudi Menuhin School in Surrey in het Verenigd Koninkrijk. Dat maakte het instituut op 16 juni bekend. Associate Artist is een nieuwe functie bij de prestigieuze school.

In zijn nieuwe rol brengt Rysanov gedurende het jaar regelmatig een bezoek aan de school. Hij geeft dan masterclasses, coacht studenten in kamermuziek en hij zal ook het Senior Orchestra dirigeren.

Rysanov kijkt erg uit naar zijn nieuwe functie. "De jonge studenten die daar les hebben zijn voorbestemd om de krachtige musici van de nieuwe generatie te worden. Het is geweldig om jonge musici te ondersteunen in hun muzikale ontwikkeling."

Quote

Het is geweldig om jonge musici te ondersteunen in hun muzikale ontwikkeling.

Maxim Rysanov

Ashley Wass, de muziekdirecteur van de school, is blij met de komst van Rysanov. "Ik ken Maxim Rysanov al jaren en ik heb ook veel met hem gewerkt. Hij is een wonderbaarlijke violist en een geweldige musicus. De diversiteit van zijn carrière is een mooi voorbeeld voor onze studenten."

Maxim Rysanov

Rysanov studeerde zelf in Moskou en in Londen. Hij trad regelmatig op als solist met het Mariinski Orkest, het Russisch Nationaal Orkest en het BBC Symphony Orchestra. Naast altviool, studeerde Rysanov ook directie. Ook in Nederland is Rysanov een graag geziene gast. Zo trad hij vaak op bij het Internationaal Kamermuziek Festival in Utrecht van Janine Jansen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Menuhin School of Music is in 1963 opgericht door violist Yehudi Menuhin. Het is een school voor getalenteerde musici, die zich op deze school kunnen ontwikkelen op hun instrument - ongeacht hun financiële situatie. Onder meer Nigel Kennedy en Alina Ibragimova hebben les gehad op de Menuhin School.
Simone Lamsma was 11 jaar oud toen ze op de school werd toegelaten.

Ster advertentie
Ster advertentie