Podium

Familie sopraan Jessye Norman klaagt medici aan

NTR
foto: wikimedia commons
  1. Klassiekchevron right
  2. Familie sopraan Jessye Norman klaagt medici aan

De familie van Jessye Norman heeft twee artsen, en het Londense privéziekenhuis waar ze werken, voor de rechter gedaagd. Dat meldt de Britse krant The Guardian.

Aanleiding is een behandeling die de Amerikaanse sopraan in 2015 onderging. Norman kampte toen al een tijd met rugproblemen en liep vervolgens een dwarslaesie op. Ze kwam in een rolstoel terecht en moest stoppen met optreden.

Volgens de familie was de dwarslaesie het gevolg van de ingreep van de artsen. De behandeling zou onveilig zijn geweest en zelfs helemaal niet helpen bij de klachten die Norman had. De artsen zouden de zangeres ook niet hebben verteld wat de risico’s waren.

The Guardian citeert de advocaat van de familie: "De verwondingen die mevrouw Norman heeft opgelopen hebben haar laatste jaren uiterst moeilijk gemaakt. Het is een triest feit dat zij, ondanks haar wens, niet in staat was om de laatste vier jaar van haar leven deel te nemen aan de activiteiten en evenementen waar zij het meest van hield.”

Het Hooggerechtshof moet nu een oordeel vellen. Zelf zal Jessye Norman er dus niets aan hebben. Ze overleed op 30 september 2019, 74 jaar oud, als gevolg van complicaties door de dwarslaesie.

bron afbeelding

Ster advertentie
Ster advertentie