Podium
NTR

Sopraan Julia Bullock wint Edison Klassiek in de categorie Solist Vocaal

foto: Allison Michael Orenstein (Nationale Opera en Ballet)
  1. Klassiekchevron right
  2. Sopraan Julia Bullock wint Edison Klassiek in de categorie Solist Vocaal

Sopraan Julia Bullock heeft de Edison Klassiek 2023 gewonnen in de categorie Solist Vocaal. De Amerikaanse zangeres krijgt de prijs voor haar album Walking in the Dark. Op het album zingt ze gevarieerd repertoire, van muziek van Barber tot spirituals. In Podium heeft Hans Haffmans een gesprek met haar.

Voor Bullock is het haar debuut-cd als solist. Het hoofdwerk op het album is Samuel Barbers Knoxville: Summer of 1915 dat ze uitvoert met het London Philharmonia Orchestra en dirigent Christian Reif. Samen met Reif achter de piano zingt ze een aantal liederen van Oscar Brown Jr, Billy Taylor, Sandy Denny en Connie Converse. De Edison Klassiek is niet de eerste prijs die Bullock in de wacht sleept met het album. Ze won ook al een Opus Klassik Award in Duitsland.

De jury van de Edison roemt vooral de invoelbaarheid van haar uitvoeringen. "Op Walking in the Dark bezingt Bullock niet alleen de woelige geschiedenis van het Amerikaanse continent, maar ook de hindernissen en dilemma’s, het geweld, de angst en het verlangen, die zijzelf uit ervaring kent. Door haar betrokkenheid is dit album is geen vertelling, maar een getuigenis: we voelen ons aanwezig in de lome avond uit Samuel Barbers Knoxville: Summer of 1915, we huiveren om het nachtelijk bloedbad in John Adams Memorial de Tlatelolco."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Julia Bullock geldt als een van de opkomende sterren in de klassieke zangwereld. In het seizoen 2023-2024 maakt ze haar debuut bij de Metropolitan Opera in New York en in het Gran Teatre in Barcelona. In Nederland is ze bovendien te zien in The Shell Trial, een productie van De Nationale Opera. Verder tourt ze met de American Modern Opera Company (AMOC) door Amerika en is ze artist in residence bij het London Philharmonia Orchestra.

De winnaars van de Edisons krijgen hun prijzen op 9 oktober uitgereikt tijdens de Edison-uitreiking in het AFAS Theater in Leusden.

Beluister hieronder het gesprek dat Hans Haffmans met Julia Bullock had.

Ster advertentie
Ster advertentie