Podium

Holland Opera maakt voorstelling over Alzheimer

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Holland Opera maakt voorstelling over Alzheimer

Jeugdoperahuis Holland Opera komt in oktober met een nieuwe voorstelling, getiteld Dwaalhuis, over ouder worden, herinneren en vergeten. De productie wordt gemaakt in samenwerking met Alzheimer Nederland, ziekenhuis VUmc en NEOS, een organisatie voor maatschappelijke opvang.

In het eigen theater, de Amersfoortse Veerensmederij, herneemt Holland Opera deze zomer zijn voorstelling Vliegende Hollander, die vorig jaar augustus door de coronamaatregelen alleen voor een klein publiek gespeeld kon worden. Het stuk is te zien van 31 juli tot en met 12 september.

Vanaf december brengt Holland Opera producties op het toneel die dit seizoen niet konden doorgaan. In december en januari is dat Mijs met de zwavelstokjes, op muziek van onder anderen Vivaldi en Purcell.

Volgend voorjaar staat Tsjaikovski’s Zwanenmeer centraal. En in de zomer volgt The Divorce of Figaro, een combinatie van Mozarts opera Le Nozze di Figaro en het toneelstuk Figaro lässt sich scheiden uit 1936, van de Hongaarse schrijver Ödön von Horváth.

Bekende namen die komend seizoen optreden bij Holland Opera zijn bariton Martijn Cornet, sopraan Elisabeth Hetherington en mezzo Ekaterina Levental.

Foto: Martijn Cornet en Elisabeth Hetherington in Vliegende Hollander (fotograaf: Ben van Duin)

Ster advertentie
Ster advertentie