Podium
NTR

Gebroeders Jussen vervangen Daniel Barenboim Whitsun Festival in Salzburg

foto: Marco Borggrevefoto: Marco Borggreve
  1. Klassiekchevron right
  2. Gebroeders Jussen vervangen Daniel Barenboim Whitsun Festival in Salzburg

De Nederlandse pianobroers Lucas en Arthur Jussen gaan Daniel Barenboim vervangen op het Whitsun Festival in Salzburg. Om gezondheidsredenen moest de Argentijns-Israëlische pianist en dirigent zijn deelname aan de Schubertiade annuleren.

Verslechterde gezondheid

De 80-jarige grootmeester kampt al enige tijd met een neurologische aandoening. Sinds zijn diagnose vorig jaar heeft hij al meerdere concerten moeten afzeggen. Zijn verslechterde gezondheid was voor Barenboim reden om begin van dit jaar zijn positie als chef-dirigent bij de Berlijnse Staatsopera op te geven.

Martha Argerich

Barenboim zou quatre-mainsstukken van Schubert spelen met de Argentijnse pianist Martha Argerich, maar door zijn afwezigheid moet ook zij afzien van het optreden. Desondanks zullen zij wel op het festival aanwezig zijn om het Hommage Daniel Barenboim in het Großes Festspielhaus bij te wonen, een concert ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag.

De gebroeders Jussen zijn 29 mei om 15:00 uur te horen in het Haus für Mozart en zullen daar ondere andere optreden met de Italiaanse mezzosopraan Cecilia Bartoli.

Ster advertentie
Ster advertentie