Podium
NTR

Programma Holland Festival bekend: klimaat, inclusiviteit en kernrampen

foto: Holland Festival
  1. Klassiekchevron right
  2. Programma Holland Festival bekend: klimaat, inclusiviteit en kernrampen

Holland Festival heeft het programma voor 2022 bekendgemaakt. Van 3 t/m 26 juni zijn 35 voorstellingen te bekijken in Amsterdam. Dit zijn de klassieke muziekhoogtepunten.

  • Park Frankendael in Amsterdam stroomt vol met operaliefhebbers. Twee vertoningen op groot scherm, waarvan één door het publiek wordt gekozen.
  • Kein Licht gaat over de honger naar energie en de vernietigingen die daarbij horen, een nucleaire ramp... Urgent muziektheater van componist Philippe Manoury.
  • De Australische componist Mary Finsterer neemt ons mee naar Antartica in een actuele opera over klimaatverandering.
  • Onze eigen Robin de Raaff componeert zijn tweede pianoconcert. Ralph de Raat speelt Circulus samen met het Radio Filharmonisch orkest.
  • De Frans-Afrikaanse popzangeres Angélique Kidjo is Associate Artist dit jaar en komt op voor de kracht van Afrikaanse cultuur. In het concert Ifé bouwt ze een brug met minimalist Philip Glass en klinkt een nieuw Concerto Grosso van Errollyn Wallen.
  • Christopher Rüping vertelt de ongehoorde verhalen verstopt in Wagners Der Ring des Nibelungen. De dwerg Alberich zingt over eenzaamheid, Brünnhilde begint over het patriarchaat. Een bewerking naar deze tijd.

Geïnteresseerd in een totaaloverzicht? Volgens de Amsterdamse krant Het Parool is er een boel meer om te ontdekken!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie