Podium
NTR

Ovatie 2018 voor Ein deutsches Requiem

  1. Klassiekchevron right
  2. Ovatie 2018 voor Ein deutsches Requiem

Cappella Amsterdam en het Orkest van de Achttiende Eeuw hebben de Ovatie 2018 ontvangen voor hun programma Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms onder leiding van Daniel Reuss. De Klassieke Muziekprijs van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) wordt ieder jaar uitgereikt aan een bijzondere podiumpresentatie van een musicus of ensemble dat een belangrijke bijdrage levert aan het klassieke muziekleven.

Het juryrapport meldt het volgende: “Brahms' ´menselijke´ requiem is volledig afgestoft en klinkt verfrissend onder Daniel Reuss. Ontdaan van zijn vaak te dikke romantische jas biedt Reuss een transparante uitvoering, waarin de dramatische hoogtepunten beter tot uitdrukking komen dan in uitvoeringen die grootser en volumineuzer van opzet zijn. De grootste verdienste van deze uitvoering is de woordelijke verstaanbaarheid van de teksten door de zorgvuldige dictie van koor en solisten. Daarbij helpt ook dat de balans tussen koor en orkest optimaal is. Cappella Amsterdam en het Orkest van de Achttiende Eeuw bewijzen opnieuw dat ze een fantastische combinatie vormen.

De winnaar van de VSCD Klassieke Muziekprijs krijgt een tournee aangeboden langs de concertzalen van Nederland die aangesloten zijn bij het Grote Zalenoverleg van de VSCD. Andere genomineerden waren waren Thomas’ Hamlet van OPERA2DAY en het New European Ensemble en Bachs Weihnachtsoratorium door de Nederlandse Bachvereniging onder leiding van Jos van Veldhoven.

Ster advertentie
Ster advertentie