Podium

Groot Omroepkoor ontvangt Gemeentespeld Hilversum

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Groot Omroepkoor ontvangt Gemeentespeld Hilversum

Vanmiddag heeft het Groot Omroepkoor uit handen van burgemeester Pieter Broertjes de gemeentespeld in ontvangst mogen nemen. De gemeentespeld wordt in bijzondere gevallen toegekend als blijk van erkentelijkheid aan inwoners of organisaties die zich voor Hilversum in grote mate verdienstelijk hebben gemaakt.

"Het Groot Omroepkoor is speciaal en uniek. Het is namelijk het enige Nederlandse beroepskoor voor het groot symfonisch repertoire. Het is ook nog steeds nauw verbonden met de Nederlandse Publieke Omroep. Wij zijn trots op ons professioneel Hilversums koor. Ik vind het bijzonder en mooi dat ik namens het college het Groot Omroepkoor mag onderscheiden met de gemeentespeld", aldus burgemeester Broertjes.

Het Groot Omroepkoor werd net als het Radio Filharmonisch Orkest en Metropole Orkest kort na de Tweede Wereldoorlog opgericht en viert dit jaar zijn 75-jarig jubileum. Deze week viert het koor ook de aanstelling van de nieuwe chef-dirigent Benjamin Goodson met een tweetal concerten: op 27 november tijdens het AVROTROS Vrijdagconcert in de Utrechtse Jacobikerk en op 29 november in Het Concertgebouw tijdens Het Zondagochtend Concert.

Foto: Hans van der Woerd

Ster advertentie
Ster advertentie