Podium
NTR

Nalatenschap Franz Liszt gedigitaliseerd

  1. Klassiekchevron right
  2. Nalatenschap Franz Liszt gedigitaliseerd

Project ‘Franz Liszt Digital’ start vanaf april en duurt naar verwachting 12 jaar.

Over de Hongaarse pianist en componist Franz Liszt gaan de verhalen vaak over zijn sterrenstatus, maar wie zich in deze veelzijdige artiest verdiept, wordt geconfronteerd met zijn enorme nalatenschap: zo’n 1300 pianowerken en honderden andere composities staan op zijn naam.
Voor de Universiteit van Heidelberg aanleiding om een digitale catalogus van al zijn bronnen en werk te gaan samenstellen. Het project ‘Franz Liszt Digital’, waarvoor ze zeker 12 jaar gaan uittrekken, begint aankomend april. Doel is, volgens een woordvoerder, ‘om het Liszt-onderzoek een duurzame impuls te geven en het publiek een nieuw beeld te verschaffen van de musicus Franz Liszt, van wie de contouren tot nu toe onvoldoende duidelijk zijn.’

Na de dood van de componist in 1886 werd de nalatenschap bewaard in zijn vroegere woning, nu het Liszt-huis in Weimar. Sinds 1954 ligt dat in het Goethe- en Schiller-archief in Weimar.

Het project is een samenwerking tussen Universiteit Heidelberg, Saksische bibliotheek, Staatsbibliotheek in Dresden en het Goethe-en Schiller archief in Weimar.

Ster advertentie
Ster advertentie