Podium
NTR

Kate Rockett wordt de nieuwe directeur Orkest van de Achttiende Eeuw

foto: Orkest van de Achttiende Eeuwfoto: Orkest van de Achttiende Eeuw
  1. Klassiekchevron right
  2. Kate Rockett wordt de nieuwe directeur Orkest van de Achttiende Eeuw

Met ingang van september 2022 is Kate Rockett de nieuwe algemeen directeur van het Orkest van de Achttiende Eeuw. Huidig directeur Siewert Verster heeft haar afgelopen weekend aan het orkest voorgesteld.

Kate Rockett studeerde trombone aan de Royal Academy of Music in Londen en zij specialiseerde zich in de historische uitvoeringspraktijk aan de Schola cantorum Basiliensis. Vervolgens deed zij een research-master muziekwetenschap aan de Open Universiteit.

Kate Rockett heeft veel ervaring met orkesten en ensembles die zich hebben gespecialiseerd in de historische uitvoeringspraktijk. Zo trad zij op met onder meer het Freiburger Barockorchester, The Gabrieli Consort en Concerto Köln. Tien jaar geleden verliet zij de uitvoeringspraktijk om zich meer op cultuurmanagement te richten.

Siewert Verster neemt na 40 jaar afscheid van het Orkest van de Achttiende Eeuw, zodat hij zich kan concentreren op zijn cd-label.
Het Orkest van de Achttiende Eeuw werd in 1981 opgericht door blokfluitist en dirigent Frans Brüggen. Het orkest bestaat uit ongeveer 50 leden van 20 nationaliteiten. Na het overlijden van Frans Brüggen in 2014, besloot het orkest door te gaan.

Kate Rockett kijkt uit naar haar nieuwe functie: “Sinds de oprichting meer dan veertig jaar geleden door Frans Brüggen is het Orkest van de Achttiende Eeuw een zeer gerespecteerde pionier in de historische uitvoeringspraktijk en heeft het vele andere ensembles geïnspireerd, zowel in Nederland als daarbuiten. Sieuwert Verster stond al die tijd aan het roer; een uitzonderlijke staat van dienst en voor mij een uitdaging om hem op te volgen. Het orkest is een bijzonder internationaal collectief van gepassioneerde en betrokken musici. Ik ben zeer verheugd dat ik de kans krijg om het volgende hoofdstuk van de geschiedenis van het orkest vorm te geven.”

Ster advertentie
Ster advertentie