Podium

Oostenrijkse prijs voor Plácido Domingo

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Oostenrijkse prijs voor Plácido Domingo

Ondanks de #metoo beschuldigingen aan het adres van tenor Plácido Domingo en zijn eigen schuldbekentenis op dat gebied, krijgt hij toch de Oostenrijkse Muziektheaterprijs.

Hij ontvangt de prijs voor zijn levenswerk als musicus. Hij zong meer dan 150 rollen, dirigeerde, zette zich in voor het promoten van jong talent, was betrokken bij zangwedstrijden en regisseerde opera’s. De directeur van de prijs zegt: “Plácido Domingo is zonder twijfel één van de grootste kunstenaars van onze tijd. Hij is een ambassadeur voor de cultuur, die zijn gelijke niet kent. Het is mij een groot genoegen en een eer hem te eren in de stad waar hij 45 jaar geleden zijn festivaldebuut maakte.”

Eerdere winnaars van deze prijs zijn onder meer sopraan Edita Gruberová, dirigent Zubin Mehta en bas Kurt Rydl. De prijs wordt sinds 2013 uitgereikt. De ceremonie vindt plaats in Salzburg op 6 augustus.

De toekenning is in het licht van de beschuldigingen aan het aders van Domingo opvallend te noemen. Verschillende media geven al aan, dat ze de prijs niet meer serieus nemen.

Ster advertentie
Ster advertentie