Podium

Apple lanceert klassieke luister-app

NTR
foto: Pexels
  1. Klassiekchevron right
  2. Apple lanceert klassieke luister-app

Apple heeft op 9 maart de lancering aangekondigd van een app voor klassieke muziek: Apple Music Classical. Volgens het bedrijf krijgen gebruikers toegang tot 's werelds grootste klassieke muziekcatalogus: meer dan vijf miljoen werken in de hoogste audiokwaliteit. De app is beschikbaar vanaf 28 maart.

Er zijn duizenden fragmenten bij die in ruimtelijke audio zijn opgenomen en "bijzondere opnamen, die nergens anders te vinden zijn". Ook komen er volgens Apple geavanceerde zoekfuncties en krijg je toegang tot uitgebreide informatie over componisten en muziek. Het bedrijf zegt "samen te werken met 's werelds grootste klassieke musici, om nieuwe en exclusieve content te kunnen bieden".

In 2021 nam Apple de van oorsprong Nederlandse streamingdienst Primephonic over. Dit klassieke luisterplatform hield daardoor op te bestaan en het vermoeden was dat het Amerikaanse bedrijf de aankoop zou uitbouwen tot een eigen dienst. Lang gebeurde er niets. Apple-fans en muziekliefhebbers speurden tevergeefs in software-updates naar signalen dat er iets stond te gebeuren.

Nu is het dus zover. Nou ja, bijna dan. Het gebruik van de app is gratis als je een abonnement hebt - of neemt - op de al bestaande muziekdienst Apple Music.

Bestellen van de app kan nu al. Kijk hier voor meer informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie