Podium
NTR

Adriana Lecouvreur in de bioscoop

  1. Klassiekchevron right
  2. Adriana Lecouvreur in de bioscoop

Meerdere bioscopen in Nederland vertonen morgen live de nieuwe productie van 'Adriana Lecouvreur' bij de Metropolitan Opera in New York. Sopraan Anna Netrebko zingt de titelrol.

De opera van Francesco Cilea uit 1902 was geïnspireerd op het leven van de beroemde actrice Adrienne Lecouvreur die het 18e-eeuwse publiek verblindde met haar passie òp en achter het podium. De opera was vanaf het begin een groot succes, met name vanwege de titelrol. Adriana is bij uitstek een rol voor grote diva’s, die er volop hun vocale en theatrale talent in kunnen tonen.

In New York volgt de Russische ster Anna Netrebko fameuze vakgenoten als Renata Tebaldi, Montserrat Caballé en Renata Scotto op. De muzikale leiding van de produktie is in handen van Gianandrea Noseda.

Voor de criticus van de Britse krant The Observer is deze produktie ‘een van de mooiste operabelevenissen uit zijn leven’ Hij roemt Netrebko in de titelrol als ‘de ultieme diva’.

Adriana Lecouvreur is te zien in een aantal bioscopen van Pathé, Theater de Speeldoos in Baarn en Foroxity Filmarena in Limburg.

Ster advertentie
Ster advertentie