Podium

Pieter Jan Leusink opnieuw beschuldigd

NTR
foto: ANPfoto: ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. Pieter Jan Leusink opnieuw beschuldigd

Twee maanden geleden werd dirigent Pieter Jan Leusink in een uitzending van Brandpunt+ beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Vier vrouwen vertelden anoniem hun verhaal. En er zijn nieuwe beschuldigingen. Gisteravond kwamen twee andere zangeressen in een vervolguitzending van Brandpunt+ met hun verhaal naar buiten.

Na die eerste uitzending ontving de redactie van Brandpunt meer meldingen van seksueel wangedrag door Leusink. Gisteravond bij de vervolguitzending kwamen twee andere zangeressen aan het woord, ditmaal herkenbaar in beeld. Een zangeres vertelde hoe Leusink op haar afkwam en haar borsten wilde aanraken. Toen ze hem van zich afsloeg, reageerde hij met: “Op deze manier kom je er natuurlijk nooit.”
Uit een geluidsopname, die een van de vrouwen eerder had gemaakt, blijkt dat ook de zakelijke leiding al langer op de hoogte was van de klachten van seksuele intimidatie.

De Kunstenbond heeft inmiddels een klacht ingediend bij de Arbeidsinspectie.

Pieter Jan Leusink heeft via zijn advocaat laten weten ‘het een herhaling van zetten te vinden, en stelt de omroep KRO-NCRV en individuele medewerkers aansprakelijk, 'terzake bij cliënten opgekomen en nog op te komen schade'.

Ster advertentie
Ster advertentie