Podium

Valse start philharmonie zuidnederland in nieuwe locatie Maastricht

NTR
foto: Wikimedia commons CC1
  1. Klassiekchevron right
  2. Valse start philharmonie zuidnederland in nieuwe locatie Maastricht

Op 8 maart repeteerde philharmonie zuidnederland voor het eerst in een nieuwe locatie in Maastricht. "Het orkest is daarmee definitief verhuisd naar de Theresiakerk voor wat betreft haar kantoren en repetities", zo meldt het persbericht optimistisch. Maar zo definitief is het toch niet. De nieuwe ruimte blijkt voorlopig ongeschikt voor repetities.

philharmonie zuidnederland repeteerde altijd al om beurten in twee steden: Eindhoven en Maastricht. In de Limburgse hoofdstad was de thuisbasis het Theater aan het Vrijthof. Maar dat werkte niet goed. Door de repetities daar was het podium te weinig beschikbaar voor anderen en bovendien wilde het theater gaan verbouwen. In de zoektocht naar een alternatief kwam het orkest terecht bij de Theresiakerk. Na een verbouwing van de kerk was dus op 8 maart de officiële verhuizing. Het blijkt er echter te koud voor de musici en de instrumenten.

"We wisten dat dit probleem er was", vertelt Stefan Rosu, artistiek leider van het orkest, aan nieuwsmedium 1Limburg. Er is een speciaal verwarmingssysteem aangelegd, maar dat blijkt niet goed te werken.

Het orkest zal voorlopig weer in het Theater aan het Vrijthof repeteren, totdat de problemen zijn opgelost. Hopelijk is dat vóór 17 maart. Dan is de officiële opening gepland van de nieuwe ruimte, die Opus 9 gaat heten.

Ster advertentie
Ster advertentie