Podium
NTR

Mezzosopraan Dame Sarah Connolly over haar Mahler-album

foto: Christopher Pledger
  1. Klassiekchevron right
  2. Mezzosopraan Dame Sarah Connolly over haar Mahler-album

De Britse mezzosopraan Dame Sarah Connolly heeft al zo’n dertig jaar een glansrijke internationale carrière. Ze zong op podia in New York, Milaan en Londen in grote operaproducties. En volgend jaar (maart 2024) is ze ook te horen in Amsterdam bij De Nationale Opera in een opera van Stravinsky: Oedipus Rex. Naast al die grote producties maakt ze ook tijd voor iets kleins: een nieuw album met liederen van Mahler, begeleid op de piano door Joseph Middleton.

Pianist Joseph Middleton

Het was pianist Joseph Middleton die Sarah Connolly uitnodigde een cd op te nemen. De zangeres is tevreden over het album. "We hebben het opgenomen in een mooie kerk. Ik was verrast dat het zo goed heeft uitgepakt. Ik heb dit keer echt het gevoel dat ik heb gedaan wat ik wilde."

"Joseph is een van de meest uitzonderlijke pianisten. Hij heeft een geweldige techniek en weet precies hoe hij de orkestklank in zijn pianospel kan omzetten." Als inspiratie luisterde Connolly naar een opname van Daniel Barenboim en bariton Dietrich Fischer-Dieskau.

Advies aan jonge zangers

Connolly geeft ook vaak masterclasses aan jonge zangers en was in 2021 juryvoorzitter bij het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch. Wat is haar advies aan jonge zangers?
"Vraag jezelf voortdurend af: waarom werd ik musicus? Als je daar antwoord op kan blijven geven, komt het goed. Maar als bijvoorbeeld de stress van de concurrentie teveel wordt, moet je goed nadenken of je dit wel echt wil. Er zijn immers veel zangers, zeker in Engeland, en dan hebben wij hier natuurlijk ook nog last van de Brexit. En verder: leer de verschillende stijlen, luister naar oude opnamen met grote dirigenten, blijf je ontwikkelen, kennis is belangrijk."

Zomeravondconcert

Op woensdag 9 augustus zingt Sarah Connolly live in de BBC Proms. Het Zomeravondconcert is erbij en zendt het concert live uit!

Zomeravondconcert: BBC Proms

Ster advertentie
Ster advertentie