Podium
NTR

Cd-contract en eerste cd philharmonie zuidnederland

  1. Klassiekchevron right
  2. Cd-contract en eerste cd philharmonie zuidnederlandNormal
0


21


false
false
false

NL
X-NONE
X-NONE
De philharmonie zuidnederland bestaat 5 jaar en in dat kader brengt het orkest zijn eerste cd uit in een reeks van drie. Op de eerste cd staat Prelude en Isoldes Liebestod uit Tristan und Isolde van Richard Wagner én de 4e symfonie van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski. Het orkest staat bij de opnames onder leiding van chefdirigent Dmitri Liss. Ook op de volgende cd’s staat symfonische muziek.

Het orkest is een voor de opnames een samenwerking aangegaan met het in België gevestigde platenlabel “Fuga Libera”.

Intendant en bestuurder van de philharmonie zuidnederland Stefan Rosu zegt:
“De philharmonie zuidnederland kijkt dit concertseizoen met trots terug op de eerste vijf succesvolle jaren waarin we een weg zijn ingeslagen waarin wij onderscheidend en uniek zijn. Het is tijd om ook een (inter-)nationaal publiek deze artistieke kwaliteit te laten beleven.”

Charles Adriaenssen, directeur van Outhere Music – waar Fuga Libera onder valt – geeft aan dat het label Fuga Libera ook focust op regionale fenomenen. Hij zegt: “Ik vind het belangrijk om kwaliteit naar de mensen in de regio te brengen zodat ze betrokken kunnen zijn bij de cultuur, de muziek die uit hun leefgebied komt. En philharmonie zuidnederland staat midden in die regio.”

De cd’s zijn vanaf vrijdag 14 december tijdens concerten te koop bij de vriendenbalie van het orkest. De cd’s zijn ook online te bestellen of te downloaden via bijvoorbeeld Spotify en Apple Music.

(foto: Simon van Boxtel)

Ster advertentie
Ster advertentie