Podium

Belangrijke Russische prijs voor Medtner-cd van Ekaterina Levental en Frank Peters

NTR
foto: Marije van den Bergfoto: Marije van den Berg
  1. Klassiekchevron right
  2. Belangrijke Russische prijs voor Medtner-cd van Ekaterina Levental en Frank Peters

Afgelopen vrijdag werd in Moskou bekend gemaakt dat mezzosopraan Ekaterina Levental en pianist Frank Peters de Pure Sound Award hebben gewonnen.

De prijs wordt eens per 2 jaar uitgereikt door de Russische Muziek Unie voor de beste opnamen van Russische muziek. De prijs wordt in diverse categorieën uitgereikt. Levental en Peters winnen in de categorie Vocale Kamermuziek met hun cd Incantation met liederen van Nikolaj Medtner. Het is de eerste cd in de serie van 5, met het complete liedoeuvre van de Russische componist.

Overigens is er nog een Nederlands succes in Moskou: de Nederlandse dirigent Arthur Arnold heeft met zijn Moskou Symfonie Orkest de tweede prijs gewonnen in de categorie Orkest, voor zijn Mosolov Project.

De Pure Sound Award wordt georganiseerd door de Russische Muziek Unie, de grootste officiële muziekorganisatie in Rusland en daarmee is het één van de belangrijke muziekprijzen daar.

Mezzosopraan Ekaterina Levental en pianist Frank Peters waren dit jaar bij Dieuwertje in de uitzending. Bekijk de optredens hier terug:

'Sleeplessness' door Ekaterina Levental en Frank Peters

'I loved you well' door Ekaterina Levental en Frank Peters

Ster advertentie
Ster advertentie