Podium

Uslu: meer culturele samenwerking met Oekraïne

NTR
foto: ANPfoto: ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. Uslu: meer culturele samenwerking met Oekraïne

Staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media wil meer culturele samenwerking met Oekraïne. "Juist nu is het belangrijk om ook op cultureel gebied samen te werken. Alles van waarde is weerloos – zeker in tijden van oorlog", aldus de staatssecretaris.

Nederland gaat nauwer samenwerken met Oekraïne op het gebied van cultuur. Het land wordt daarmee een zogeheten focusland op het gebied van internationaal cultuurbeleid. Dat heeft staatssecretaris Uslu (Cultuur en Media) vandaag bekendgemaakt tijdens een overleg met Europese cultuurministers in Brussel. Door die status zijn er meer mogelijkheden voor culturele samenwerking, investeringen en uitwisseling.

Staatssecretaris Uslu: "Juist nu is het belangrijk om ook op cultureel gebied samen te werken. Alles van waarde is weerloos – zeker in tijden van oorlog. Door van Oekraïne een focusland te maken in ons internationaal cultuurbeleid, kunnen we daar de culturele sector helpen. Niet alleen financieel via fondsen, maar juist ook met praktische ondersteuning en uitwisseling van mensen en kennis. Op die manier steunt Nederland Oekraïne in het verzet tegen Russische oorlogsmisdaden zoals het vernietigen van cultureel erfgoed en culturele infrastructuur."

Quote

Juist nu is het belangrijk om ook op cultureel gebied samen te werken. Alles van waarde is weerloos – zeker in tijden van oorlog.

Gunay Uslu, staatssecretaris van Cultuur en Media
Ster advertentie
Ster advertentie