Podium
NTR

Ruzietje tussen Muti en Chailly

  1. Klassiekchevron right
  2. Ruzietje tussen Muti en Chailly

Twee topdirigenten, een masker, een ordinaire scheldpartij en smullende journalisten. Leuk voor een opera, maar dat zal toch niet in het echt…

Afgelopen dinsdag was het eerste concert, sinds de coronamaatregelen, in Teatro alla Scala in Milaan met dirigent Riccardo Muti en de Wiener Philharmoniker.
Of was het nou het tweede concert, want die die dag daarvoor stond Riccardo Chailly, baas van La Scala, met zijn koor en orkest op het podium van het operagebouw. Misverstand of haantjesgedrag?

Italiaanse media melden dat het aanvankelijk de bedoeling was dat Muti's concert het eerste zou zijn maar na enig gedoe kondigde La Scala een concert aan voor de dag ervoor onder leiding van Chailly.

Dat ‘gedoe’ tussen deze twee Riccardo’s kwam dinsdagavond na het concert tot een uitbarsting in de dirigentenkamer – en opgetekend door toegesnelde, smullende journalisten. Chailly was na afloop, getooid met een masker naar Muti gelopen om hem te begroeten. Muti vroeg wie hij was en wat hij daar deed. Chailly zette zijn masker af legde uit dat hij hem kwam feliciteren. Omstanders dachten dat het om een grap ging. Daar dacht Muti in ieder geval heel anders over en beval de baas van La Scala – excuses voor dit taalgebruik – ‘op te rotten’. Tot een duel kwam het niet. Chailly zou zijn kalmte hebben bewaard.

Ster advertentie
Ster advertentie