Podium

De Nationale Opera heeft een nieuwe koordirigent

NTR
foto: operaballet.nl/alejandro lorenzo
  1. Klassiekchevron right
  2. De Nationale Opera heeft een nieuwe koordirigent

De Australisch-Belgische Edward Ananian-Cooper begint komend seizoen (22/23) als artistiek leider van het koor van DNO en volgt Ching-Lien Wu op, die vorig jaar april afscheid nam. Dat heeft het operagezelschap vandaag bekendgemaakt.

DNO-directeur Sophie de Lint: "Edward heeft het enthousiasme van ons koor gewonnen door zijn verfijnde artisticiteit, natuurlijke autoriteit en uitstekende communicatie. Hij is een wereldburger, opgeleid als pianist, violist, dirigent en ingenieur! Deze talenten en vaardigheden zullen van essentieel belang blijken voor de verdere ontwikkeling van het koor en voor de verwezenlijking van onze missie om de wereld van opera en koorzang open te stellen voor een breder publiek."

Quote

Ik ben vereerd dat ik mag toetreden tot dit visionaire, vooruitstrevende artistieke team. Ik geloof sterk dat het koor een fundamenteel onderdeel is van een operahuis, en ik kijk ernaar uit om samen te werken met de fantastische musici van het koor in de inspirerende omgeving van De Nationale Opera.

Edward Ananian-Cooper

Edward studeerde aan de Sibelius Academy in Helsinki in orkest- en koordirectie. Hij won in 2017 de tweede prijs in de Northern Choir Conducting Competition in Denemarken, en is vervolgens regelmatig gast-koorleider geweest bij het Deense Radio Concert Koor, en koorleider bij de Opéra de Limoges, een rol die hij verlaat om zijn positie in Amsterdam in te nemen.

Ster advertentie
Ster advertentie