Podium

Doneeracties publiek

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Doneeracties publiek

Gelukkig voor musici komen er steeds meer initiatieven waarbij het publiek het geld van de eerder gekochte kaarten niet terug eist.

De helft van de mensen die kaarten kochten voor de afgelaste uitvoeringen van Bachs "Matthäus-Passion" door de Nederlandse Bachvereniging in Naarden hoeft het geld daarvoor niet of slechts gedeeltelijk terug. De organisatie laat dat geld nu rechtstreeks ten goede komen aan de betrokken freelance musici, voor wie de zes uitvoeringen een substantieel deel betekenen van hun jaarinkomen.

Maar ook in Breda doneert meer dan de helft van de 700 mensen die een kaartje hadden gekocht voor de Matthäus-Passion in de Grote Kerk het entreebedrag. En ook dat geld gaat naar zelfstandige musici die inkomsten mislopen.

Vorige maand werd een website gelanceerd onder de naam: ik hoef mijn geld niet terug. Op die gelijknamige website kan de organisator het afgelaste evenement aanmelden en tickethouders kunnen in de agenda zien of het geplande concert of evenement erbij staat, en aangeven of zij als tickethouders dan afzien van entreegeld.

Meer informatie

Ster advertentie
Ster advertentie