Podium

Violiste Adinda van Delft (12) wint Bunschoten Jonger Talent Prijs

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Violiste Adinda van Delft (12) wint Bunschoten Jonger Talent Prijs

Violiste Adinda van Delft heeft de Bunschoten Jonger Talent Prijs gewonnen. Dat werd zaterdag bekendgemaakt tijdens de laatste aflevering van de talkshow Earbites van het Grachtenfestival.

De drie genomineerden voor de prijs waren naast Adinda van Delft ook celliste Donna van Leeuwen en violist Marcel Sutedja. Zij presenteerden zich tijdens het festival ieder met een eigen concert.

Adinda van Delft (2008) begon op 5-jarige leeftijd met vioolspelen. In de zomer van 2016 werd zij aangenomen bij de Jong Talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze leskreeg van Koosje van Haeringen. Momenteel heeft ze les van Ilona Sie Dhian Ho.

In januari 2020 deed zij mee aan het Nederlands Vioolconcours, waar zij in de categorie Iordens A de eerste prijs en de prijs van de beste uitvoering van het verplichte werk won.

Sinds de zomer van 2015 wordt elk jaar de Bunschoten Jonger Talent Prijs uitgereikt aan de meest in het oog springende jonge musicus (tot 14 jaar) op het Grachtenfestival Amsterdam. Het Bunschoten Fonds zet zich in voor de klassieke-muziekcultuur in Nederland.

Bijzonder aan deze prijs is dat de kandidaten zelf tot op het laatste moment niet weten dat hun naam op de shortlist staat. Daarmee wordt voorkomen dat de druk op de jonge musici onnodig wordt opgevoerd.

Ster advertentie
Ster advertentie