Podium
NTR

Londens conservatorium schorst Oekraïense docent, pianist Romanovsky, om optreden in Russische media

foto: interartists.nl/Melina Mulas
  1. Klassiekchevron right
  2. Londens conservatorium schorst Oekraïense docent, pianist Romanovsky, om optreden in Russische media

De pianist werd gefilmd voor het gebombardeerde theater in de door Russen bezette stad Marioepol.

Alexander Romanovsky, een Oekraïense pianist en docent aan het Royal College of Music in Londen is geschorst vanwege een video waarop hij samen speelt met een Russische violist die zich nadrukkelijk heeft uitgesproken voor de oorlog. Het filmpje verscheen op Russische media.
De pianist werd gefilmd voor het gebombardeerde theater in Marioepol, een door de Russen bezette stad. Hetzelfde theater dat onderdak bood aan honderden burgers en later werd gebombardeerd door de Russen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het conservatorium in Londen heeft in reactie daarop laten weten een procedure tegen de pianist te starten wanneer hij terugkeert naar Engeland.

Op zijn eigen sociale media platform Telegram noemt de pianist het aanzien van het beschadigde theater ‘een pijnlijk beeld dat in zijn hart gegrift staat’.

Een Britse hoogleraar gespecialiseerd in veiligheid en inlichtingendiensten, Mark Galeotti, zegt tegen de Britse krant The Times dat we moeten oppassen om al te snelle conclusies te trekken. "Misschien had de pianist geen andere keuze om te doen wat de Russische media op dat moment van hem vroeg," aldus de hoogleraar.

Ster advertentie
Ster advertentie