Podium
NTR

Gieskes-Strijbis Podiumprijs voor Steef de Jong

foto: Kim Krijnen
  1. Klassiekchevron right
  2. Gieskes-Strijbis Podiumprijs voor Steef de Jong

Theatermaker Steef de Jong is dit jaar de winnaar van de Gieskes-Strijbis podiumprijs. Ook theaterproducent Well Made Productions viel in de prijzen. De podiumprijs word uitgereikt aan makers die een bijdrage leveren aan de kwaliteit en de diversiteit van de podiumkunsten in Nederland. In Podium gaf Steef de Jong een korte reactie.

"Ik ben heel erg vereerd dat ik deze prijs gekregen heb," zegt hij. "Het is een erkenning. Je bent als maker toch heel veel aan het twijfelen."

De Jong weet volgens de commissie op creatieve en eigenzinnige wijze operette weer actueel te maken. Als Componist, regisseur en speler weet hij met zijn werk op een knappe manier verschillende publieksgroepen met elkaar te verbinden.

Operetta Land

Theatermaker, vormgever en performer Steef de Jong oogst al jaren veel succes met zijn voorstellingen. Bijvoorbeeld met Operetta Land, waarin hij (in zijn eigen woorden) "het miskende kind van de opera en de moeder van de musical", oftewel de operette centraal stelt.

De Gieskes-Strijbis-prijs wordt sinds 2017 uitgereikt. Vorig jaar wonnen componist Kate Moore en multidisciplinair kunstenaar Femi Dawkins de prijs. De prijs wordt betaald uit een particulier fonds.

Ster advertentie
Ster advertentie