Podium
NTR

Recensies NTR ZaterdagMatinee: Barbara Hannigan zingt Let me tell you van Hans Abrahamsen

foto: Marco Borggrevefoto: Marco Borggreve
  1. Klassiekchevron right
  2. Recensies NTR ZaterdagMatinee: Barbara Hannigan zingt Let me tell you van Hans Abrahamsen

Op zaterdag 12 februari zong sopraan Barbara Hannigan Let me tell you van Hans Abrahamsen. Abrahamsen schreef het stuk voor Barbara Hannigan en zij zong het werk al heel vaak. Ditmaal voor het eerst met chef-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest Karina Canellakis. De reacties in de kranten zijn lovend:

Quote

In de NTR ZaterdagMatinee klonk dit weekend een uitvoering die je historisch mag noemen. Barbara Hannigan, begeleid door het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Karina Canellakis, zong Let me tell you voor de allerlaatste keer. Ze geeft het stokje over aan jongere sopranen, en laten we hopen dat het er vele zullen zijn. De uitvoering was zó bijzonder dat de componist ervoor naar Amsterdam was gekomen. Hij voegde zich na afloop op het podium bij Hannigan en Canellakis, en kreeg het hardste applaus dat de 450 aanwezigen konden produceren.

Erik Voermans - Het Parool
Quote

Voor het eerst sinds 2014 zong Hannigan het stuk weer in het Amsterdamse Concertgebouw. En opnieuw: ontroering bij de monoloog van Ophelia, de zingende, malende jonkvrouw uit Shakespeares Hamlet. In compact, muzikaal proza van Paul Griffiths mijmert ze over tijd, herinnering, muziek en liefde.

Guido van Oorschot - De Volkskrant

Beluister hier de NTR ZaterdagMatinee met Barbara Hannigan en het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Karina Canellakis

Concert - Barbara Hannigan zingt Let me tell you van Hans Abrahamsen

Concert - Barbara Hannigan zingt Let me tell you van Hans Abrahamsen

Ster advertentie
Ster advertentie