Podium
NTR

Elbphilharmonie neemt YouTuber Nahre Sol in dienst

foto: Jonas Tebbe (Unsplash)foto: Jonas Tebbe (Unsplash)
  1. Klassiekchevron right
  2. Elbphilharmonie neemt YouTuber Nahre Sol in dienst

Concertzaal de Elbphilharmonie neemt de Koreaans-Amerikaanse YouTuber en pianist Nahre Sol in dienst. Zij gaat daar aan de slag als de eerste Creator in Residence. Dat maakte de Hamburgse concertzaal 27 juni bekend.

De 32-jarige Nahre Sol heeft piano gestudeerd aan de prestigieuze Juilliard School in New York, maar ze heeft nog een andere creatieve uitlaatklep. Met een publiek van meer dan 600.000 abonnees op YouTube maakt ze video’s over allerlei klassieke muziekonderwerpen: weetjes over componisten en hun werk, popliedjes die ze omvormt naar klassieke werken, soundtracks van computerspelletjes en meer. En die filmpjes worden goed bekeken: in totaal hebben ze meer dan 41 miljoen views. Ze is ook actief op Instagram en TikTok.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Creator in Residence

Nahre Sol bracht in augustus 2022 voor het eerst een bezoek aan de Elbphilharmonie. Van dat bezoek maakte ze een vlog, en nu mag ze er zelf aan de slag. De Elbphilharmonie heeft de rol van Creator in Residence in het leven geroepen, zodat zij “de magie van het programma van de Elbphilharmonie met haar 600.000 abonnees kan delen.”

Nahre Sol gaat in het seizoen 2023-24 meerdere maanden doorbrengen in Hamburg om content te maken voor de digitale kanalen van de concertzaal. “De Elbphilharmonie is een ongelofelijk inspirerende concertzaal en we hebben hetzelfde doel: muziek voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk maken,” zegt Sol.

Ster advertentie
Ster advertentie