Podium
NTR

Justin Taylor en Théotime Langlois de Swarte winnen Edison Klassiek in de categorie Kamermuziek

foto: Julien Benhamou
  1. Klassiekchevron right
  2. Justin Taylor en Théotime Langlois de Swarte winnen Edison Klassiek in de categorie Kamermuziek

Klavecinist Justin Taylor en violist Théotime Langlois de Swarte hebben de Edison Klassiek in de categorie Kamermuziek gewonnen. Dat maakte Dieuwertje Blok bekend in Podium op vrijdag 15 september.

Op hun album genaamd Les Frères Francoeur spelen zij muziek van de familie Francoeur. Francois Francoeur was de belangrijkste componist binnen deze familie en leefde van 1698 tot 1787. Hij werkte bij de Franse hofopera nauw samen met een andere Francois, Francois Rébel.

Taylor en De Swarte spelen een aantal aria’s en entr’aces van Rébel en Francoeur en vullen het album aan met stukken van overige Francoeurs en vrienden van de familie Jean-Jacques Baptiste Anet en Jean Durocher. De jury is lovend en zegt: “Hier zijn twee gelijkwaardige muzikale zielen aan zet, die elkaar uitdagen en op alle fronten zelfbewust en gezond spel leveren”.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Justin Taylor werd geboren in Frankrijk en studeerde in Parijs zowel klavecimbel als moderne piano, waar hij in 2015 zijn master behaalde. Théotime Langlois de Swarte werd ook in Frankrijk geboren in de plaats Céret. Hij studeerde in Toulouse en later, evenals Taylor, in Parijs.

Samen richtten zij in 2015 het ensemble Le Consort op wat in Frankrijk bekend staat als een van de belangrijkste barokensembles. Zij hebben nu dus, los van dit ensemble, ook samen een album uitgebracht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie