Podium
NTR

Dirigent Arthur Arnold neemt afscheid van Moskou Symfonie Orkest

foto: wikipedia/Megan Gros
  1. Klassiekchevron right
  2. Dirigent Arthur Arnold neemt afscheid van Moskou Symfonie Orkest

"Het is met de grootste overtuiging en met een immens verdriet dat ik mijn functie neerleg."

De Nederlandse dirigent Arthur Arnold, chef van het Moskou Symfonie Orkest, heeft gisteren bekend gemaakt dat hij per direct zijn positie opgeeft. De dirigent is al sinds 2012 chef bij het Russische orkest. In de verklaring zegt hij:

"Het is met de grootste overtuiging en met een immens verdriet dat ik mijn functie neerleg. Het orkest wordt niet door de staat gesteund en heeft dat sinds zijn oprichting ook nooit gedaan. Desalniettemin, vind ik dat ik niet kan samenwerken met een land waarvan de president oorlog als oplossing voor conflicten kiest en ongelooflijke menselijke tragedies veroorzaakt. De vruchtbare artistieke samenwerking, die begon met een concert in het Amsterdamse Concertgebouw in 2004, zal zeer gemist worden. Mijn hart gaat uit naar de mensen in Oekraïne en iedereen die lijdt onder deze onnodige oorlog. Ik ben er trots op om me aan te sluiten bij de talloze mensen over de hele wereld die hun stem verheffen en een standpunt innemen."

Arthur Arnold is sinds 2012 chef van het Moskou Symfonie Orkest en daarnaast artistiek leider van de Pacific Region International Summer Music Association in Powell River, vlak bij Vancouver, in Canada. Twee jaar geleden sprak Podium hem over zijn ontdekking van een onbekende Russische componist Alekandr Mosolov:

Ster advertentie
Ster advertentie