Podium

Geen kerstoptredens voor wereldberoemd Thomanerchor

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Geen kerstoptredens voor wereldberoemd Thomanerchor

Geen kerstoptredens meer voor het Thomanerchor. Het coronavirus maakt voor dit jaar een eind aan een 130 jaar lange traditie. “Kerstmis zonder de Thomaner, dat is eigenlijk ondenkbaar”

Het wereldberoemde jongenskoor van de St. Thomaskerk in Leipzig, het Thomanerchor, is getroffen door het coronavirus. Alle online optredens en kerkdiensten zijn daarmee geannuleerd. Het advents- en kerstseizoen behoort traditioneel tot de meest intensieve weken van het jaar. Het koor had de afgelopen weken hard gewerkt aan geschikte formats om de traditionele kerkdiensten, die al meer dan 130 jaar plaatsvinden in de Thomaskerk, toch uit te kunnen voeren. En ook bij de repetities waren strikte maatregelen getroffen. Maar het mocht allemaal niet baten. Bij een van de wekelijkse coronatesten werd onlangs het eerste besmettingsgeval gevonden.

“Kerstmis zonder de Thomaner, dat is eigenlijk ondenkbaar”, zei de burgemeester van Leipzig. “En toch moeten we dit jaar helaas aan het idee wennen. Ook bij het koor hield het virus niet op.”

Ster advertentie
Ster advertentie