Podium
NTR

Nieuwe Britse klassieke zender Scala Radio mikt op jongeren

  1. Klassiekchevron right
  2. Nieuwe Britse klassieke zender Scala Radio mikt op jongeren

Engeland krijgt er een nieuwe klassieke muziekzender bij. Begin maart wordt de nieuwe Britse zender gelanceerd: Scala Radio.

Klassiek populair bij jongeren
Volgens de makers en presentatoren zijn steeds meer jonge mensen geïnteresseerd in klassieke muziek. Ze baseren zich op een onderzoek waaruit blijkt dat steeds meer mensen onder de 35 jaar luisteren naar klassieke muziek om te ontsnappen aan de geluiden van het moderne leven. Die groeiende populariteit gaat volgens het onderzoek hand in hand met het toenemend bezoek aan musea en stijgende verkoop van poëzie onder jongeren. Scala heeft inmiddels verschillende presentatoren aangesteld.

Componist Jack Pepper, foto: jackpeppermusician.com

Hedendaags verhaal
Jack Pepper, componist, is met zijn 19 jaar de jongste. Hij zegt over het nieuwe radiostation: ‘Over klassieke muziek bestaat de misvatting dat het niet relevant, steriel en ontoegankelijk is. Wat veel mensen zich niet realiseren, is dat klassieke muziek een authentiek hedendaags verhaal nodig heeft om werkelijk contact te kunnen maken met mensen. Een klassieke componist is een normaal mens met dezelfde ups en downs waar we ons allemaal mee kunnen identificeren.’

De presentatoren zijn overigens niet allemaal zo jong. Het gezicht van de nieuwe zender Scala Radio is de 60-jarige Simon Mayo.

Ster advertentie
Ster advertentie